Geland.

Ik dacht dat deze verhuizing makkelijker zou zijn dan de vorige. Tenslotte gingen we nu vier verdiepingen naar beneden in plaats van omhoog. Tenslotte gingen we van klein naar groot in plaats van andersom. Maar niets was minder waar. Ook deze verhuizing was een hel.

Ik had visioenen van ons nieuwe huis dat helemaal klaar zou zijn op het moment dat de verhuizers arriveerden. Kwestie van meubels neerzetten en wat dozen uitpakken. Klaar. Ik had even over het hoofd gezien dat al die grote, zware meubels eerst van vier hoog, via smalle trappetjes naar beneden moesten. En vervolgens weer, via de lift weliswaar, naar één hoog.

Onze verhuizers (vier stuks maar liefst) waren van half tien ‘s ochtends tot half elf ‘s avonds bezig om alleen dat al voor elkaar te krijgen. Rond half zeven ‘s avonds werden hun snoetjes steeds witter. En de plannen die ze ‘s morgens nog hadden, om gezellig nog wat te gaan drinken ‘s avonds, werden één voor één gecanceld. Ik weet niet of het gebruikelijk is om je verhuizers te voeren maar de lading patat, snacks en frisdrank die we haalden, deed ze zichtbaar goed en ze gingen dapper door. Tot ‘s avonds laat ook ons bed weer in elkaar stond.

En toen begon het uitpakken. Ik had ook over het hoofd gezien dat wij, door middel van tactisch stapelen stiekem toch wel heel veel spullen opgeborgen hadden in ons mini-huisje op vier hoog. En dat onze verhuiscrew ook de opslag leeg gehaald had en alles wat daar stond ook naar ons nieuwe huis vervoerd had.

En zo gebeurde het dus dat ik mijn mini-keukentje in het oude huis leeghaalde en alle keukenkastjes in ons nieuwe huis volstouwde om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik nóg vijf dozen had met opschrift ‘keuken’.

Kasten moesten we hebben. Veel kasten. Levertijd: één week. Dus leefden we uit dozen tot de kasten er waren en ondertussen verkenden we onze nieuwe woonplaats. Vooral de horeca want tja… onze pannen zaten nog ergens in een doos. We hebben ontdekt dat er hier prima restaurantjes zijn. Een Griek, een Italiaan, een Chinees, een Thai. En allemaal op loopafstand zodat er niemand de Bob hoefde te zijn.

Inmiddels zijn we een maand verder. De meeste dozen zijn uitgepakt en zelfs onze Spike is, zonder problemen, helemaal gewend. Mijn verhuis-vakantie is al een week voorbij. Maar wat een mazzel heb ik. Geheel toevallig ben ik in een woonplaats beland waar mijn vakantiegevoel blijft hangen. Omdat het hier zo ontzettend leuk is! Ik denk dat we hier nog even blijven.

11 gedachten over “Geland.

 1. Zij van

  Patat heb ik nog nooit gedaan maar de koffie en de fris hebben hier ook altijd royaal gestroomd.

  Fijn dat het ergste er op zit. Je heb nu de rest van je leven de tijd om de puntjes op de i te zetten.

 2. Sally

  Pfff geen enkele volgende verhuizing is makkelijker. Ook ik stink er altijd in en denk na al die keren dat ik een experienced en doorgewinterde verhuizer ben. NOT!
  Maar we lopen toch weer synchroon. Zeer grote kans dat ons expatavontuur toch niet over is en het lijkt er sterk op dat wij in het nieuwe jaar terug keren naar het land waar het voor ons allemaal begon. Andere stad maar toch. Zal mijn blog dan maar weer heropenen :-). Keep you updated.
  Succes met de laatste loodjes en heel veel woonplezier op je nwe stekje. Klinkt heerlijk zo’n vakantiegevoel thuis.

 3. Leidse Glibber

  Verhuizen en de tandarts zijn de twee meest vervelende dingen in het leven. Weet nog de laatte keer dat ij gingen verhuizen brak Hill heel slim 2 maanden van te voren har heup en scheurde haar knie open en kon ik alles alleen regelen. Enige voordeel daarvan is dat er meer is weggegooid dan anders ooit gebeurd zou zijn. Tot half elf s avonds is wel heel erg lang hoor. 🙂
  Wel prettig idee dat er zoveel eettentjes binnen loopafstand zijn en van klein naar groot is wel erg lekker hoor. Ik hoop dat jullie lekker gaan genieten van jullie (vakantie) huis.

 4. Willemijn

  Jeetje … de tijd is gevlogen en helemaal vergeten even te kijken hoe het eraan toeging bij jou!
  Fantastisch dat het alweer is gelukt! Geniet van de nieuwe plek!

Reacties zijn gesloten.