In de soep gelopen.

Soepje uit het archief

Omdat het werk het toe liet, kon ik lekker op tijd naar huis. Maar natuurlijk vertrok ik toch net iets te laat van kantoor en moest ik rennen om de trein van 16.48 uur naar huis te halen. Als dat zou lukken, zou ik lekker al om 17.30 uur thuis zijn! Op een holletje naar het station dus. Ik gooide nog snel wat post in de brievenbus en sprintte de poortjes van het station door. Terwijl ik de trap af rende, zag ik dat er nog een trein stond. Snel checkte ik het informatiebord op het perron. Yep! De trein naar Uitgeest! Als een van de laatsten, sprong ik de trein in, net voor het fluitje van de conducteur klonk. Het was 16.49 uur en ik verheugde me op een keertje ‘vroeg thuis’.

Ik zocht een plekje en ging zitten. Wat een mazzel dat mijn trein te laat was nu ik zelf ook zo laat was! Ik pakte mijn ereader om een stukje te lezen toen mijn oog op het informatiebord in de trein viel. “Enkhuizen” stond er. Ik ken zo ongeveer het hele spoorboekje uit mijn hoofd. Om 16.43 uur vertrekt de trein naar Enkhuizen. En om 16.48 uur mijn trein naar Uitgeest. Ik stapte om 16.49 uur in. In de trein die onder het bord “Uitgeest” stond. Maar ik zat dus in de trein naar Enkhuizen. Geweldig.

Nog fijner was het dat ik weet dat de trein naar Enkhuizen pas een eerste stop maakt in Hoorn. Voorlopig kon ik dus nergens heen en zat er niks anders op dat mee te rijden naar Hoorn. In de NS-app checkte ik hoe ik vanuit Hoorn zo efficiënt – en zo snel – mogelijk weer terug naar Uitgeest kon. Er reed een trein terug naar Zaandam die ik net kon halen. Als ik dat zou doen, zou ik, met één overstap, om 18.24 uur in Uitgeest zijn, waar mijn fiets staat. Mijn lekker-op-tijd-naar-huis-plan was zojuist in duigen gevallen. 

Als ik de eerste rechtstreekse trein van Hoorn naar Uitgeest zou nemen, zou ik om 18.35 uur aankomen. Maar met die optie zou ik genoeg overstap-tijd hebben om, ergens in Hoorn, een blik soep en stokbrood te scoren. Want koken*? Dat ging ‘m niet meer worden die dag.

Dus ik installeerde me eens lekker in de trein. Ik las weblogjes, plaatsre reacties bij Jan-en-allemaal en eenmaal in Hoorn bleek er een supermarkt naast het station te zitten. Top! Gewapend met een afbakstokbrood en een blik soep zat ik even later in de rechtstreekse trein naar Uitgeest. Ik kon niet meer doen dan geduldig mijn tijd uitzitten. Ik las wat en keek uit het raam hoe het Noord-Hollandse landschap aan me voorbij trok terwijl de trein me terug bracht naar waar ik moest zijn. 

Helemaal relaxt kwam ik om 18.45 uur thuis aan. Om 19.00 uur serveerde ik het avondeten. ‘Lekker! Soep!’ riep Frank, die nou eenmaal dol is op soep. En ik kreeg een geweldig idee!

Als ik weer geen zin heb om te koken, neem ik gewoon de trein naar Enkhuizen.

* Ja, Frank kan koken. Heel goed zelfs. Helaas lukt ‘t hem nog even niet i.v.m. zijn pijnklachten.

9 gedachten over “In de soep gelopen.

  1. Sandra

    Dat jij daar zo kalm onder kon blijven. Ik zou mezelf hebben vervloekt(en er niks mee opschieten, dat dan wel)
    En soep met brood is hier ook altijd goed.

  2. Sally

    Haha Ik wilde hetzelfde als Rianne schrijven. Wat een gedoe voor een kop soep. Zorg toch voor een voorraadje blikken thuis, hoef je niet meer om te rijden met de trein 😉

Reacties zijn gesloten.