Miscommunicatie.

Ook al werkte het weer niet mee; het moest gebeuren. Grote schoonmaak van mijn balkon. Een keer per jaar, in de lente, haal ik alle vlonders van mijn balkon en veeg ik al het zand (en kattenhaar! Veel kattenhaar!) wat er onder terecht is gekomen op. Een prutklus maar daarna is alles wel lekker schoon.

De dag daarvoor waren we bij dochterlief gaan eten. ‘We hebben nog een stuk kunstgras over. Wil jij het hebben?’ vroeg ze. ‘Neuh’ antwoordde ik tussen twee happen door en daarmee was het onderwerp afgedaan. Maar toen ik naar mijn versleten vlonders zat te kijken, moest ik daar weer aan denken. Want mijn vlonders hebben hun beste tijd wel gehad. Ik was van plan mijn vlonders elke winter in de berging te leggen. Maar steeds als het winter werd, was ik daar te lui voor onze berging te vol. Ik zou de vlonders kunnen beitsen maar daar heb ik helemaal geen zin in. Een stukkie kunstgras zou dé oplossing zijn.

Dus ik appte mijn kind: ‘Hoe groot is dat kunstgras eigenlijk wat jullie over hebben?’ Kind appte terug: ‘4×5 ongeveer’. Wow! Mijn balkon is 3x2m2! Ik schoot meteen in stuitermodus en stapelde alle oude vlonders op. Ik veegde het vuil op terwijl ik me afvroeg of kunstgras zwaar is. Het is dat Michelle op dat moment niet thuis was, anders was ik al in de auto gesprongen om het kunstgras op te halen. Ongeduldig wachtte ik tot ze thuis was en het restant kunstgras opgemeten had. Ondertussen appte Michelle maar door over speciaal tape waarmee je stukjes kunstgras aan elkaar kunt plakken. Ik snapte er niks van. 4x5m2 was meer dan genoeg voor mijn balkon.

En toen was ze eindelijk thuis en dook ze meteen de schuur in om het restant kunstgras op te meten. Ze stuurde me een foto van een strook van 4 meter breed. En 85 centimeter lang. Dat gaat ‘m niet worden. Verwarring alom. Mich vroeg zich verbaasd af hoe ik kon denken dat ze maar liefst 20m2 kunstgras óver zouden hebben. Ik antwoordde dat ze dat zélf gezegd had en sloeg haar met haar eigen appje rond haar oren. Ze bleek het woord ‘over’ in mijn Whatsapp compleet gemist te hebben.

En natúúrlijk had ik gewoon mijn versleten vlondertjes terug kunnen leggen. Bij gebrek aan kunstgras. Maar iedereen die mij kent, weet dat dat geen optie meer was. Mijn dochter mist vier letters in een appje en – poef! – ik heb een nieuwe balkonvloer*. Zo gaan die dingen bij mij. Jammer  van de weersvoorspelling voor komende week.

*nog zo’n coronaregel waar ik zeer tevreden mee ben: de pick and collect-service van Ikea. Je bestelt je spullen en kiest een ophaalmoment. Je rijdt op het gekozen moment naar de Ikea-parkeerplaats en checkt in via de knop in de e-mail die je ontvangen hebt. En dan komt er iemand van Ikea de spullen naar je auto brengen! Juich! Ik zeg: houden zo! Niks meer aan doen!

15 gedachten over “Miscommunicatie.

 1. LeidseGlibber

  Heel herkenbare reactie om nu een nieuwe balkonvloer te hebben, zou mij ook kunnen overkomen 🙂
  Goede truc van Ikea scheelt je een hoop zinloos rondlopen door die tent, ze laten je er altijd de hele route volgen voor 1 stom dingetje wat je nodig hebt 🙁

 2. Saskia

  Haha heel herkenbaar om dan toch even wat anders te doen… Wat 1 zo’n woordje missen al niet kan doen 😉

  Ik vond dat winkelen op afspraak en het ophalen ook een veel betere optie… Heb zelf bij de IKEA een bestelling geplaatst en die werd geleverd bij een POSTNL punt bij de Albert Heijn hier in het dorp. Ik met een grote doos richting huis lopen, maar blij als een kind. Alleen jammer dat telkens er mijn 2 opstapjes die ik wil voor Noa uitverkocht zijn of worden geannuleerd nadat ik ze heb besteld 🙁

 3. Audrey

  Hahaha, heerlijk verhaal! Ik vind de IKEA-corona-service ook ideaal. Ik mis alleen een bezoekje aan het restaurant nu.

 4. Rietepietz

  Je hád het kunstgras misschien nog kunnen combineren met de beste oude tegels, je had toch ongeveer de helft. 😉 Maar dit is natuurlijk véél mooier.

 5. Nicole+Orriëns

  LOL. Maar het uiteindelijke resultaat is werkelijk prachtig! Wat ziet je balkon er leuk uit. En ik herken wat je zegt dat als punt bij paaltje komt, je die vlonders niet naar binnenhaalde in de winter… Ik heb dat met tuinkussens en ons tuinmeubilair.

 6. Liesbethblogt

  Prima investering want dat kunstgras is ook niet alles. Ik stond het op mooie dagen te stofzuigen maar uiteindelijk is het ook gewoon smerige troep. Ik ben ruim voor de kerst in 14 minuten door ikea gelopen (ik ken de snelroutes) maar dat wat jij hebt vind ik ook wel fijn klinken!

 7. Sally

  Gaaf balkon zo hoor. En idd super handig die afhaal service van Ikea. Eens kijken of het hier in Portugal ook zo werkt.

 8. LeidseGlibber

  Was in Drenthe afgelopen week en mijn zoon had bij Ikea een sonosbox/lamp gekocht. Leek mij ook wel wat, alleen eerst dit weekend naar Ikea Delft rijden en dan al het gezeur van parkeren rondlopen wachtrijen etc etc stond me tegen. Dan kijk je op de terugweg toch even Zwolle, naast de rijksweg en altijd rustig. Ik heb het Ikea record gebroken. Reed om 17.10 de parkeerplaats op en om 17.32 er weer af met lamp en broodje hotdog 🙂 Je zou er voortaan bijna voor omrijden.

Reacties zijn gesloten.