Oproep! Help Nicky de zomer door.

Meestal begin ik in de weken voor mijn vakantie domme uitspraken te doen tegen de mensen om mij heen. Uitspraken als: ‘Oh! Ga je verhuizen? Ik heb toch vakantie! Ik kom je wel helpen!’ Of ‘Ach, joh! Zo’n muurtje behangen stelt toch niks voor. Ik heb vakantie, ik doe dat wel even!’ Of ik blijk zó enthousiast met verschillende verre vrienden afgesproken te hebben, dat ik zo ongeveer mijn hele vakantie in de auto doorbreng, op weg naar wéér een afspraak. En dan wordt het zo’n vakantie waarvan je blij bent dat-ie voorbij is, zodat ik eindelijk weer rustig op kantoor kan zitten om een beetje bij te komen.

Dit jaar ben ik zo hard aan vakantie toe dat ik wijselijk mijn mond gehouden heb. Ik heb niks beloofd, niks afgesproken en niks gepland. Ik heb tot 9 augustus de tijd om helemaal niks te doen. Ik herhaal: he-le-maal niks. Ik ga gewoon doen waar ik zin in heb. Naar het strand, lezen, stukkie fietsen, beetje knutselen, beetje rommelen. Dat werk.

Blijft alleen mijn weblog-werk over. De kans is groot dat ik de komende twee weken niks, nada, noppes mee ga maken. Dus valt er weinig te loggen. Ik heb overwogen weblog-vakantie te nemen. Maar toen kreeg ik een beter plan. Ha! Ik zet jullie gewoon aan het werk! Help Nicky de zomer door!

Na de broodnodige koffie om wakker te worden, drink ik als ik aan het werk ga, altijd een beker thee. Ik werk vier dagen per week en ik heb de laatste week voor mijn vakantie de labeltjes van mijn theezakjes bewaard. Van die labeltjes met vragen er op. Zomaar willekeurig, niks uitgezocht. Vier stuks dus. En aangezien ik geen bal geef om mijn privacy en op jullie blogs regelmatig ellenlange persoonlijke reacties achter laat, moeten jullie mij inmiddels toch aardig goed kennen.

Dus ben ik heel benieuwd wat jullie antwoorden zijn op de vragen die op mijn theelabeltjes staan. Wat weten jullie over mij?

 1. Zou ik op Mars willen wonen als dat kon?
 2. Waarom is het fijn om mij als vriendin te hebben?
 3. Wat betekent ontspannen voor mij?
 4. Welk dier geeft mijn karakter het beste weer?

Bij de blogger die de meeste goede antwoorden geeft, kom ik een muur behangen. Ik heb toch vakantie!

De blogger met de meeste goede antwoorden, krijgt een eervolle vermelding op mijn weblog!

15 gedachten over “Oproep! Help Nicky de zomer door.

 1. Liesbethblogt

  Haha uniek dit. Okee ik denk nee voor Mars, je bent een fijne vriendin omdat je moeite wil doen. Ver rijden maar ook foto’s maken je staat voor iemand klaar. Balkonhangen als het donker is ontspant je misschien het strand als je zin hebt om te fietsen. En hond qua dier, geen klein keffertje.
  Serieus geen idee maar ik kan nog wel wat blog ideeën mailen?

 2. Tineke

  Hihi leuk idee.
  Op mars? Zou je soms wel willen maar niet altijd
  Je oprechte aandacht en creativiteit.
  24 uur helemaal voor jezelf.
  Hmm dier? Het eerste wat bij me opkomt is een huisdier. Toch een kat denk ik.

  Groetjes Tineke

 3. LeidseGlibber

  1) jij wil echt niet op Mars wonen
  2) omdat je eerlijk en oprecht bent en heel medelevend
  3) Daar kunnen twee antwoorden op gegeven worden, aan de ene kant het klussen bij anderen en anders lekker met een boek op de bank wegkruipen
  4) ik moest even denken maar kies toch voor een poes. Aanhankelijk, maar ook een heel eigen willetje.

  Prettige vakantie Nicky

 4. Koffie Digitalix

  Eens kijken:

  Zou ik op Mars willen wonen als dat kon? -> Nee
  Waarom is het fijn om mij als vriendin te hebben? -> Jij biedt oprechte aandacht en een helpende hand daar waar nodig.
  Wat betekent ontspannen voor mij? –> Even helemaal niets doen.
  Welk dier geeft mijn karakter het beste weer? –> Een hond maar wel een met een eigen willetje en een grote mate van zelfredzaamheid.

  En helaas… mijn vakantie begint net wanneer de jouwe is afgelopen.

 5. Rietepietz

  Je zou het hóógstens in een moment van wanhoop roepen maar verder vast niet!
  Ik ken je niet persoonlijk maar ik denk dat een je behulpzaamheid en warm mens bent.
  lekker met de camera klungelen en een boek lezen.
  toch maar de poes, ik zie je wel gezellig opgekruld op de bank hangen.
  Allemaal tussen (—) want ik ken je niet persoonlijk dus mocht ik er riant naast zitten kom je niét het behang eráf trekken hoop ik.

 6. Sandra

  Ik lees nog niet zo lang mee, maar één ding weet ik wel dat met Mars is niks voor jou, veels te ver weg van je dochter

 7. Audrey

  Mars? Nope. Een goede vriendin omdat je oprecht en attent bent. Je ontspant van de natuur en het dier… een lieve trouwe maar heel enthousiaste lobbes van een hond.

  Fijne vakantie!

 8. Zo simpel is dan geluk

  Oef, ik ben hier nooit zo goed in, maar zal toch een poging wagen.
  Mars, is denk ik niks voor jou!
  Je bent een goede vriendin omdat je een luisterend oor hebt en oprechte aandacht.
  Volgens mij raak je erg ontspannen van fotograferen!
  Een dier, jeetje. Ik ga voor de afwisseling voor een koala. Haha. Gewoon lekker rustig je ding doen, niet teveel prikkels. (Google zegt: Koala: Rustig, zorgzaam, verdraagzaamheid, vriendelijk, allemans vriend.)

  Een hele fijne vakantie gewenst!

 9. Mrs. T.

  Zou ik op Mars willen wonen als dat kon? → nee. Alleen als je alles wat je liefhebt mee zou kunnen nemen.

  Waarom is het fijn om mij als vriendin te hebben? → Omdat je trouw bent. En humor hebt. En het zelf ook niet altijd gemakkelijk gehad hebt, dus goed weet wanneer je moet luisteren en wanneer je moet praten.

  Wat betekent ontspannen voor mij? → als je je hobbies uit kunt oefenen. Of als je twee weken vakantie hebt.

  Welk dier geeft mijn karakter het beste weer? → Duh, een poes!

 10. Nicole+Orriëns

  Dat is mijn idee van een fijne vakantie: niets in de agenda, en niets moeten of hoeven. Ik ga nu ook vier weken vakantie nemen, wat in mijn geval betekent gewoon bloggen maar geen Fratsen.

 11. Deborah

  Een goed idee, een log vakantie. Die van mij zit er alweer bijna op 🙂
  Ik ga eens kijken of ik je vragen kan beantwoorden:
  1: op Mars wonen? Misschien voor een paar uur. Maar het is te ver van je dochter vandaan. Dus ik denk het niet.
  2: Je staat als vriendin altijd voor de ander klaar. Ik denk dat jouw vrienden en vriendinnen in hun handjes mogen knijpen met jou als vriendin!!
  3: creatief bezig zijn.
  4: Ik denk een kat: een beetje doen waar ie zelf zin in heeft.

 12. Gerdine

  JIJ ???? Op Mars wonen? Nee hoor, veel te ver van je moedertje, Frank en Michelle vandaan. Uhhh… en misschien ook wel te ver van mij vandaan!

  Je bent ZO lief, attent en onbaatzuchtig. Een hele enkele keer misschien te kort door de bocht ( dat vind je zelf, ik niet), maar dan kunnen we elkaar een hand geven. En…. Ik ben blij met jou als vriendin omdat je zo goed voor mijn tante zorgt!

  Ontspannen en strand horen voor jou bij elkaar.

  Een poes: kroelen, slapen, aanhankelijk, slim, intelligent en spinnend alles doen wat je doet.

 13. Willemijn

  Wat een opgave!!!
  Mars: lijkt me niet hoewel je denk ik wel nieuwsgierig bent hoe het er daar is, maar de reis is nogal oncomfortabel en de terugreis totaal onzeker.
  Vriendin: Veel humor en relativeringsvermogen, veel aandacht en toewijding (in elk geval wel naar jouw dochter en vriend toe!)
  Ontspannen: uitslapen, frutselen (mooie dingen maken zeg maar, of dingen mooi maken!)
  Dier: een nestvogeltje, je bent altijd bezig een nestje te bouwen of in orde te maken, in elk geval schrijf je daar vaak over.

 14. Neeltje

  Nee, niet op Mars, je bent teveel aan de aarde gehecht.
  Je hebt humor, bent trouw en behulpzaam en je schrijft leuk
  iets moois maken, voor jezelf of voor een ander.
  Een mier, altijd bezig en helpen waar nodig. Nu een onsje minder.

  Of het goed is weet ik niet, maar deze zomer ga je vast goed door komen!

Reacties zijn gesloten.