Uncle Bob had geen zin.

De fotografie-challenge voor de maand november: een zonsondergang fotograferen. Een wat? Ja. Een zonsondergang. Dus de ondergang fotograferen van die ronde bol die wel eens in de lucht hangt en licht geeft. Ik weet niet hoe jullie november was maar de mijne was vooral nat. De zon heb ik niet veel gezien.

Ja, heel soms. ‘s Morgens als ik op kantoor zat. Maar daar had ik niet veel aan natuurlijk. Tegen de tijd dat ik thuis was, was de zon allang onder. Eén poging heb ik gedaan; in het weekend. Te lui om te fietsen pakte ik de auto naar Wijk aan Zee en stond daar uit mijn hemdje te waaien. En net voor de zon onderging, kwamen er grote wolken opzetten. Bleek dat mijn weersvoorspellings-app weer eens gelogen had. 

Ik werd er bloedchagrijnig van. Dus toen de maand november voorbij was, dook ik kwaad in mijn foto-archief. Wil je een zonsondergang? Hoeveel heb je er nodig? Hier héb je een zonsondergang! En hier nog een! Hier! Pak aan! Met je zonsondergang.

Eerlijk gezegd werd ik er niet vrolijk van. Ik kreeg alleen maar heimwee.
Was het maar weer zomer…

22 gedachten over “Uncle Bob had geen zin.

 1. Nicole+Orriëns

  Balen zeg dat je gewoon de hele maand geen foto kon maken van de ondergaande zon. Ik vraag me altijd af: zouden mensen verschil zien als je gewoon een foto maakt van zonopkomst en dan zegt dat het de ondergaande zon is??? Is dat te zien?

 2. Liesbethblogt

  Ik vind de opdracht nogal do gekozen, het enige voordeel is dat het qua tijd niet heel laat op de avond is. Maar goed rond 20 uur in september dus beter dan lijkt mij. Moet zeggen dat je foto’s geweldig zijn vooral de laatste. Mag hopen dat ze voor december een leukere opdracht hebben.

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je! 🙂 In december mag ik met water spelen. Ik weet inmiddels dat ik 24 maanden de tijd heb om alles in te leveren. Ik neem dus even vakantie.

 3. LeidseGlibber

  Het zat er in november inderdaad niet in. Lachen je wil niet weten hoe vaak ik zomers de auto heb gepakt om even naar het strand te rijden voor een mooie zonsondergang. Was dan in Leiden strak blauw en als ik in Katwijk kwam zag je de eerste kleine wolkjes. En ja hoor vijf minuten voor de ondergang schoof er een wolk voor 🙁

  1. Nicky Bericht auteur

   Dat had ik dus ook. En geen klein wolkje, he? Maar echt van die joekels. Sta je daar voor Piet S.

Reacties zijn gesloten.