Klussen voor dummies.

In de restyling van mijn huiskamer besloot ik te kiezen voor twee naast elkaar hangende, zwevende tv-kastjes. En op een van die kastjes moest een spiksplinternieuwe tv komen te staan. En dat laatste maakte dat ik twijfelde aan mijn eigen klusvermogen. Ik zag al voor me hoe de tv met kastje en al van de muur zou kukelen. Dus had ik hulp nodig. En in de flow waarin ik nu zit, verbouwde ik – in mijn eentje – mijn hele huiskamer in nog geen twee weken. Dus de hulp die ik nodig had, moest snel komen. Héél snel! Sneller dan schoonzoon of broer hier konden zijn.

Dat lukte. Ik scoorde via werkspot een klusjesman die de volgende dag al op de stoep stond. Hij was zó snel dat ik nog geen gaten in de kastjes geboord had om de kabels weg te werken. Maar ach, dat kon altijd nog. Terwijl ik thuis aan het werk was, ging mijn klusjesman voortvarend aan de slag met de kastjes. Ik probeerde mijn aandacht bij mijn werk te houden maar het ontging me niet dat hij een gat boorde op een verkeerde plaats. Toen hij vervolgens een mattie belde omdat hij het ophangsysteem van de kastjes niet begreep, werd ik een tikkie nerveus. Als dat maar goed ging. Maar het ging goed en uiteindelijk hingen mijn kastjes keurig netjes naast elkaar. Volledig waterpas.

Dus toen mijn klusjesman vertrokken was, pakte ik mijn gatenboor en boorde ik een gat in de bovenkant van een van de kastjes. Hopla! Fluitje van een cent! Maar toen ik een gat in de onderkant van het kastje wilde boren, bleek dat mijn boor er niet onder paste. Kak! Ik bekeek het kastje van alle kanten. Overwoog zelfs om dan maar een schuin gat te boren maar kon toch geen andere conclusie trekken dan dat het kastje van de muur moest om er een gat in te zagen. Vloekend en scheldend heb ik het kastje van de muur gehaald en woest een gat in de onderkant gezaagd. En wat ik daarna ook probeerde; ik kreeg het kastje niet meer recht opgehangen.

Uiteindelijk deed ik iets verstandigs. Voor de zekerheid stutte ik mijn kastje met daarop de tv met stapels boeken en besloot in het weekend RUSTIG en MET BELEID het probleem op te lossen. Dat leek me beter dan woedend te blijven smijten met gereedschap. Want ik was inmiddels in staat dat stomme kastje zo over het balkon te donderen. Afgelopen zaterdag was ik weer rustig geworden. En pakte ik helemaal zen het karwei aan, compleet met een verstandig stappenplan. Et voilá! Het kastje hangt weer. Ietsje-pietsje minder recht dan-ie oorspronkelijk hing maar ik ben tevreden.

Conclusie: ik kan het best zelf. Ik heb geen klusjesman nodig. Ik moet alleen nog leren mijn gezonde verstand te gebruiken.

23 gedachten over “Klussen voor dummies.

 1. Nicole+Orriëns

  Ik vind het heel knap dat je een stapje terug hebt gedaan en niet bent blijven proberen. In zo’n geval kan ik soms ook enigszins ‘blind’ worden en iets met alle geweld per direct oplossen. Dat gaat zelden goed. Ik ben trouwens ook helemaal onder indruk van je kluscapaciteiten!

 2. Deborah Hamar

  Wat een topper ben jij. Gewoon ff zelf je woonkamer verbouwen. Als je er echt voor was gaan zitten had die klusjesman misschien niet eens gehoeven. (wel handig he, dat werkspot. Hebben het al een aantal keer gebruikt om klusjes op te laten knappen)
  Ik vind het heel erg mooi geworden. De groene kleur is trouwens prachtig.

  1. Nicky Bericht auteur

   Nee, achteraf gezien had ik die klusjesman helemaal niet nodig gehad. Beetje jammer…

 3. Ilona Wielinga

  Goed dat je om hulp hebt gevraagd! Wel herkenbaar trouwens, dat stukje, dat t dan ook nu moet, haha. Als je dan toch alles al hebt gedaan, dat ook direct maar.

 4. Gerdine

  Goed aangepakt, meisje! Ik zou mijn (jouw) broer (dus) gebeld hebben en zoveel druk erop gezet hebben, dat hij met gereedschapskist en al op zijn fiets was gesprongen en in de bijtende kou en regen naar je toe was gekomen. Had ie best gedaan (denk ik). Andere optie ( voor de toekomst onthouden) MIJ bellen……..

 5. LeidseGlibber

  Ziet er mooi uit staat mooie tegen die groene muur. Ik herken het dat a direct moet gebeuren en b dat er ( bij mij) altijd wel iets fout gaat. Maar ik heb ook geleerd als het niet lukt gewoon een dagje wachten en dan opnieuw er naar kijken en dan zie je vaak opeens waar je fout zat. Zal ik iets heeeeel erg vertellen kocht een rekje voor in de douche, kreeg ik hem er toch niet op. Waren maar vier schroefjes en kon volgens mij maar op een manier. kreeg het niet voor elkaar heb mijn klusjesman gebeld en gezegd ik heb iets doms en jij ziet het binnen twee seconde. En ja hij zag het er waren twee plaatjes die in het rekje moesten vallen en die had ik omgedraaid pfffffffff. ik had glimmende bolle kant naar buiten, maar moest doffe andere kant zijn .

  1. Nicky Bericht auteur

   Bizar dat je het dan gewoon niet ziet, he? Zou ik ook hebben, hoor. En je dan later afvragen waarom je dat niet zag.

 6. Tante Maaike

  Wat een herkenning! Ik doe het liefst ook alles zelf en hulp moet ook NU… Volgens mij hebben wij dezelfde kleur op de muur. Fijn dat de werkspot mannen het voor elkaar hebben gekregen en jij daarna opnieuw. Geduld is een schone zaak 😉 Het resultaat mag er zijn!

 7. Liesbethblogt

  HAhahahahahahHAHAHAHA hahahaha ik zou je zo hard uitlachen als je aan het schelden was o en helpen voor ik gereedschap naar mijn hoofd krijg. Ik had voor Vriendjelief een vader voor dit soort klusjes. Handig dat zwevende maar ik denk dat de tv alsnog aan de muur zou hangen.

  1. Nicky Bericht auteur

   En bedankt! 😉 Mijn vader was ook zo handig. Daar heb ik het van, denk ik. Maar die was ook iets rustiger dan ik. Ik wil inderdaad nog wel eens met gereedschap gooien.

 8. Sally

  Respect handige vrouw.
  Normaliter is mijn Handige Harrie degene die in huis klust. Ik was meer van de koffie en schroefjes aangeven. Nu hij duizenden km ver zit EN we een oud klus huis gekocht hebben moet ik zelf aan de slag. Lang leve joetjoep en een dochter die de klus genen van d’r vader heeft geërfd. Enne bij moet ook alles direct en t liefst gisteren al af zijn.
  Je bent een topper.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ook wel leuk, hoor. Dat klussen. Maar inderdaad; ik ben vaak een tikkie ongeduldig. Fijn dat je dochter zo handig is!

Reacties zijn gesloten.