Brugge 2022.

Dat de jaarlijkse stedentrip met mijn dochter een groot succes is, is algemeen bekend. Het is elke keer weer een feestje dat zij alles regelt en haar oude moeder op sleeptouw neemt. Het enige wat ik hoef te doen, is achter haar paardenstaart aan te lopen en dan komt alles goed. Dit jaar probeerden we een nieuwe variant van de ‘moeder-dochter-stedentrip’. Het werd een ‘met de moeders op stap-stedentrip’! want we gingen met z’n vieren. Michelle, Robby, Robby’s moeder en ik!

De moeder van Robby en ik kunnen het goed samen vinden. Ze is creatief, geen meisje-meisje en ze houd van honden. En als gemeenschappelijke deler hebben wij natuurlijk de állerleukste kinderen van de hele wereld. Dus het klikt wel. En het had wel wat om achter in de auto te zitten bij onze kinderen. Het eerste half uur van de reis vroegen we om de haverklap of het nog ver was. We zeurden om snoepjes, we wilden kinderliedjes op de radio en we riepen regelmatig dat we moesten plassen. Maar als snel waren we zo druk met elkaar in gesprek dat we vergaten te zeuren.

We kwamen vrijdagavond laat aan in Brugge maar werden gastvrij welkom geheten door de eigenaresse van onze B&B. We deden nog ergens een drankje en doken op tijd ons bed in. De volgende dag stonden we vroeg op en doorkruisten we heel Brugge. We vergaapten ons aan de mooie panden, de mooie doorkijkjes en de leuke hofjes. We winkelden, wandelden en kletsten. We gingen heerlijk lunchen en dineren. En ‘s avonds belandden we in een wijnbar en in een heuse cocktail bar. En hele belevenis voor iemand die het liefst huiswijn van de Appie drinkt.

De volgende ochtend reden we naar huis. Met een tussenstop in Vlissingen, waar we wandelden over de boulevard en gezellig lunchten. En top weekend was het! Ik denk dat we van de ‘met de moeders op stap-stedentrip’ ook maar een traditie van moeten maken.

32 gedachten over “Brugge 2022.

 1. Edith

  Wat leuk, om eens te variëren op het moederdochterweekend. Gezellig hoor, om dat samen met moeders en (schoon-)kind te doen. En Brugge is idd prachtig!

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik was er al een keer eerder geweest maar dat is me (vreemd genoeg) niet echt bijgebleven. Maar ik vond het inderdaad erg mooi.

 2. Deborah

  Wat leuk dat het zo klikt tussen jullie. En gezellig hoor, hier moet je een traditie van maken!!
  Een paar jaar terug zijn we ook een weekendje naar Brugge geweest. Echt een hele leuke stad.

  1. Nicky Bericht auteur

   Eigenlijk wel, he. Ik ben dol op nieuwe tradities. Vooral zulke!

 3. rietepietz

  Wanneer je het in Brugge niet naar je zin kunt hebben is er iets mis met je denk ik. Goed gezelschap maakt het dan alleen nog maar leuker.

  1. Nicky Bericht auteur

   Als je bedenkt dat onze kinderen zo goed matchen is het eigenlijk niet zo heel raar. We hebben ze ongeveer hetzelfde opgevoed.

 4. Mevrouw Niekje

  Héél leuk Nicky!! Ik heb al 29 jaar geen moeder meer en zelf geen kinderen. Dit zou een reden zijn om een leuke dochter van ergens in de 20 te adopteren! Ben best een beetje jaloers, op een goede manier hoor! x

 5. Audrey

  Prachtige foto van jullie samen! <3 Jullie achterbankgedrag vind ik geniaal. De volgende keer zou ik wel eisen dat jullie een tasje met cadeautjes krijgen ter vermaak. Een vakantieboek ofzo?

Reacties zijn gesloten.