Little black dress.

En toen had ik ineens een feestje. En iedereen die mij kent, weet dat ik niks – maar dan ook écht niks – feestelijks in de kast heb hangen. Nou heb ik wel eens gehoord dat iedere vrouw een little black dress moet hebben. Omdat je die bij iedere gelegenheid kunt dragen. Onder tijdsdruk zette ik mijn afkeer voor online shoppen overboord en bestelde een little black dress. Spotgoedkoop, want zo heb ik mijn aankopen het liefst.

De volgende dag deed ik schietgebedjes dat mijn jurkje op tijd geleverd zou worden. Aangezien het maar een little black dress was, zou het door de brievenbus moeten passen. En ja, hoor! Eind van de middag was-ie daar! Vol verwachting maakte ik het pakje open. En zoals vrijwel altijd met mijn online aankopen; ook deze viel tegen.

Niet het jurkje zelf overigens. Ondanks de lage prijs was de kwaliteit veel beter dan verwacht. Maar ik kon zonder passen al zien dat het jurkje veel te groot was. In mijn hoofd ben ik enórm dus bestel ik alles in XL maar schijnbaar ben ik slanker dan ik denk. Leuk natuurlijk maar toen ik ging passen bleek de charmante A-lijn van het jurkje meer model hobbezak te zijn. Kak!

Wat te doen? Wat te doen? Voor ruilen had ik geen tijd. Maar een fantastisch plan kwam bij me op. Het jurkje moest sowieso gewassen worden voor het feestje die avond. En daarna gooide ik ‘m in de droger. Zo’n goedkoop prul zou vast krimpen. Ha!

Toen de droger piepte, paste ik het jurkje opnieuw. Maar het jurkje had nog steeds model hobbezak. Terugsturen was nu helemaal geen optie meer. Kwaad gooide ik het jurkje opnieuw in de wasmachine en koos een wasprogramma van 60 graden. Dat zou ‘m leren! Krimpen zou -ie! Maar ook deze hete wasbeurt doorstond het jurkje glansrijk. Je favoriete spijkerbroek, een nieuwe bloes of die leuke trui; álles krimpt in de was. Behalve dat ene ding wat móet krimpen.

Ik hing mijn big black dress in de kast en vertrok naar het feestje in een broek en een bloesje. Met pumps. Want dan lijkt het nog wat, hè. Nu heb ik twee opties: óf ik maak het jurkje kleiner óf ik maak mezelf groter. Ik naar het laatste. Want ik ben inmiddels zo gefrustreerd door dat stomme jurkje dat elke dag pizza eten ineens een heel goed idee lijkt.

23 gedachten over “Little black dress.

 1. rietepietz

  Wat jammer, maar één van de grote nadelen van vis het internet kopen. Je zóu ook kunnen proberen iemand te vinden met een maatje groter en het jurkje doorverkopen. Niet aan mij nee, hoewel ik wél een maatje meer heb vind ik het jurkje te kort naar m’n zin. Blijft jammer want inderdaad is zo’n klein zwart jurkje reuze handig om te hebben. Toch maar niét aan de pizza zou ik zeggen, dan past wél het jurkje maar de rest van je garderobe niet meer.

  1. Nicky Bericht auteur

   Oh ja, je hebt gelijk. Geen pizza dus. Overigens is het jurkje bij mij niet zo kort, hoor. Ik heb maar hele korte beentjes.

 2. Koffie Digitalix

  Ik zou ook voor optie twee gaan. Je kan het jurkje ook voor de helft innemen en voor beide opties gaan.
  Dat deed ik met de spijkerbroek die weigerde te krimpen.

 3. Iris

  Whahahaha! Hilaisch! Toevallig begon vandaag een vrouw in de Primark tegen mij te praten over hetzelfde onderwerp. Ze had leuke onderbroeken voor haar zoon gekocht met daarop de tekst “Mentos”. Ze wist zeker dat haar zoon ze geweldig zou vinden. Maar helaas, ze waren veel te groot. Ook zij deed ze in de wasmachine om ze te laten krimpen. Je raadt het al, ook dit lukte niet. Eigenwijs zijn die wasmachines van tegenwoordig he! Maar een blouse, een broek en pumps staan vast ook erg leuk bij elkaar.

  1. Nicky Bericht auteur

   Klonk goed; maar dan past de rest van garderobe niet meer, zoals iemand hier zei. Als ik jullie toch niet had!

 4. Edith

  Ja, da’s wel een tegenvaller. Ik zou het jurkje naar de kringloop brengen en in de sale op zoek gaan naar een passend jurkje 😉

 5. Liesbethblogt

  Meet jezelf eens op met je xl, gek mens je bent toch geen vent die weten hun maten ook nooit. Zou trouwens de moeite van het innemen niet nemen maar de tijd besteden aan winkelen in echte winkels zodat je meteen kan zien dat het flut is.

 6. Nicole Orriëns

  LOL. Ik herken dat dingen waarvan je wilt dat ze krimpen het juist niet doen. Terwijl een mooie rok, ineens te kort wordt in de was.

  De uitdrukking Big Black Dress vind ik erg leuk gevonden.

 7. Mevrouw Niekje

  Jij bent zo handig met naald en draad… innemen dus. Van iedere dag pizza krijg je spijt want dan pas je wél het jurkje, maar de rest van je garderobe niet en dat wil je niet. Overigens is er ergens op het wereldwijdeweb een fotoserie van een jonge dame die 365 dagen achtereen dezelfde LBD droeg, steeds gecombineerd met iets anders. Dat zou je dan weer wel kunnen doen als je niets anders meer past behalve je LBD. Ik ben benieuwd wat het wordt! xx

Reacties zijn gesloten.