Uncle Bob is roestig.

Er zijn twee dingen die ik vorige jaar te weinig gedaan heb. Wandelen en fotograferen. Nou ben ik niet echt van de goede voornemens. Meer van het plannen. Dus was ik van plán wat vaker te gaan wandelen en te fotograferen. Maar in de hele maand januari was het er nog niet van gekomen. Uncle Bob heeft een winterdip. Maar in het laatste weekend van januari móest ik van mezelf naar buiten. “Het is drie graden buiten”, klaagde op Whatsapp tegen een vriend. En toen ik met mijn jas aan klaar stond om te vertrekken, nam ik dramatisch afscheid. “Zij die gaat bevriezen groet u.”

Maar eigenlijk was het gewoon lekker buiten. Het zonnetje scheen, er was geen wind. Er was helemaal niks mis met het weer. Vol goede moed zette ik koers naar mijn favoriete wandelgebied, rondom Chateau Marquette. Misschien waren er wel schaapjes! Maar waar ik ook keek, er was geen schaap te zien. Dus probeerde ik te fotograferen wat ik dan wél zag. En dat viel nog niet mee, jongens. Uncle Bob is een beetje roestig. 

Ik vond de kleuren van zo’n eendenkoppie in de zon zo mooi. Dus dat zette ik op de foto. Maar echt spectaculair was die foto niet. Zwammen dan. Mooi, hoor. Maar ook daar werd ik niet warm of koud van. Ganzen die voorbij vlogen. Nét niet scherp. En toen ik mooi zicht had om een gans die zijn vleugels uitspreidde, bleek mijn ISO ineens niet goed te staan. 

Pas aan het eind van mijn wandeling kreeg ik er weer een beetje lol in, toen ik een heleboel witte ganzen tegen het lijf liep. Het viel me ineens op dat ganzen zo’n rimpelig nekje hebben. Het lukte me zowaar om dat op de foto te krijgen. Hun weerspiegeling in het water vond ik mooi. En de druppeltjes water op hun kop. En vooruit; bij dat ene hekje was het ook leuk. Want het water in de sloot was zo glad dat ik de foto om kon draaien.

Kun je op 31 januari nog goede voornemens maken?  Want wat heb ik geleerd? Fotograferen leer je niet door je camera in een hoek van de kamer te laten staan. Ik ga weer wandelen, jongens! En fotograferen. Kan iemand de lente alvast aanzetten?

23 gedachten over “Uncle Bob is roestig.

 1. rietepietz

  Goh…. werkt dat niet die camera in een hoekje van de kamer laten staan, weer iets geleerd, nu snap ik waarom ik zelden mooie foto’s heb. 😉 Ik heb geprobeerd het voorjaar aan te zetten maar het knopje is een beetje lam.

 2. Emile van Aelst

  Van de week deed het knopje lente het heel even, maar die was vandaag alweer kapot. Voor mij mag het snel lente worden en dan het liefst met zomerse temperaturen.

 3. Mrs. T.

  Eerlijk: ik vind ook de foto’s waar je niet tevreden over bent heel mooi. Vooral die gans die zijn vleugels aan het spreiden is.

  1. Nicky Bericht auteur

   Nou ja, die foto was mooi geweest als ik de juiste instellingen had gehad. Jammer…

 4. Liesbethblogt

  Oe die vliegende ganzen is zeker een mooie plaat, net niet scherp zie ik niet het is gewoon een heel mooie plaat. En dat zonnige weer, je hebt er van kunnen genieten wees maar blij.

Reacties zijn gesloten.