Een nieuwe start.

In januari gebeurde er iets op mijn werk. Mijn baas deed een uitspraak over ons bedrijf en toen brak de hel los. Het gevolg was dat mijn directe collega op het secretariaat en een van de adviseurs binnen een maand ontslag namen. Hun werk kwam op mijn bordje. Nou was het altijd mijn droombaan. De hele dag verhaaltjes lezen over mensen. Een leuk en hecht clubje collega’s en een behoorlijk salaris. Maar werken voor drie maakte het niet echt leuker. Mijn altijd zo leuke werk werd steeds minder leuk. 

Voorzichtig begon ik te snuffelen aan vacatures. Ik keek vooral bij het UWV en gemeenten, omdat ik daar de afgelopen jaren veel contact mee had op mijn werk. Ik solliciteerde zelfs bij een gemeente. Maar ik realiseerde me gelukkig ook op tijd dat ik daar niet echt tussen pas. Ik werd aangenomen maar bedankte voor de eer.

En toen kwam er een vacature langs die meteen mijn aandacht trok. Een vacature voor de functie van officemanager bij een vrachtwagengarage. Sommigen van mijn lezers weten waar ik vroeger werkte. Juist! Bij een vrachtwagengarage. En die lezers weten ook hoe ontzettend ik het daar naar mijn zin heb gehad. En hoe ik met pijn in mijn hart afscheid nam toen ik verhuisde naar Amsterdam.

Ik sloeg de vacature op. Klikte er een week lang af en toe eens op, dacht er nog eens over na en besloot toen te solliciteren. Ik kon tenslotte altijd nog ‘nee’ zeggen. Ik verstuurde mijn sollicitatie op dinsdag. Op woensdag werd ik uitgenodigd voor een gesprek op donderdag. Die donderdag stond ik na een gesprek van 20 minuten weer buiten. Op vrijdag hoorde ik dat ik de baan had. De dinsdag daarna ging ik er nog een keer heen voor een gesprek. Zij verrasten me met een dijk van een salaris, een echte CAO en een prima pensioenregeling.

En het lijkt zo’n leuk bedrijf, het voelde zo vertrouwd tussen de trucks dat ik hen verbaasde door mijn legitimatie in mijn tas te hebben zodat we meteen alles rond konden maken. Ik tekende het contract voor mijn nieuwe baan en gaf mijn vorige baan op. Na twaalf en een half jaar…

Mijn baas vloekte hartgrondig want hij zou na mijn vertrek geen secretariaat meer hebben. Als ik al mijn vrije dagen op zou nemen, zou ik nog maar een week hoeven te werken. Maar dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen. Ik nam de helft van mijn vrije op en ploeterde nog vier weken verder. Werkend voor drie en in de avonduren schreef ik procedures voor de achterblijvende collega’s. Zodat ze alles wat ik deed, zelf konden doen.

En toen was het mijn laatste werkdag op kantoor. Nadat ik sinds corona jarenlang alleen op kantoor werkte, kwam nu al mijn Amsterdamse collega’s langs om te lunchen. Ze schreven lieve afscheidswoorden in mijn afscheidsboekje. En op vrijdag, mijn allerlaatste werkdag thuis, belden ze me allemaal op. Allemaal! Zelfs de collega die die week op vakantie was. Slik…

Ik zal ze missen. Echt! En ik zal het werk missen. En ik vind het lastig om weer helemaal opnieuw te beginnen. Maar het komt wel goed. Hoe bizar is het dat uitgerekend díe vacature voorbij kwam? Juist toen ik op zoek was… Dus het komt vast goed. Maandag ga ik beginnen. Denken jullie een beetje aan mij?

Bijschrift bij de foto: laatste keer uitloggen op kantoor…

30 gedachten over “Een nieuwe start.

 1. Edith

  Gefeliciteerd Nicky en superveel succes en vooral veel plezier in je nieuwe baan!

 2. Netty

  Jij hebt een hele goede beslissing genomen, dat weet ik zeker. Tuurlijk is het moeilijk om afscheid te nemen van het bedrijf waar je het naar je zin had maar zoveel speelt. Daar waar deuren dichtgaan gaan andere weer open…Veel werkplezier bij je nieuwe wekgever!

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je wel! Weer in het gareel. Is ook veel beter voor een mens.

 3. Deborah

  Het had zo moeten zijn!! Ik wens je voor as maandag alvast heel veel succes en uiteraard ook heel veel werkplezier in en met je nieuwe job!!

 4. rietepietz

  Dat was natuurlijk van hogerhand voor je geregeld, kán niet anders. Ik hoop dat je er weer een hele fijne werkkring hebt, Natuurlijk ga ik met gekruiste vingers aan je denken maandag.

 5. Liesbethblogt

  Werken voor drie en dan nog een hele planning maken voor je collega’s, stoer ben je wel. Ben heel benieuwd hoe je nieuwe baan je gaat bevallen!

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik ben een watje… wilde mijn collega’s niet zomaar achter laten…

 6. Mrs. T.

  Zo hé, dat moet dan een uiterst belachelijke opmerking geweest zijn tot in de derde macht of zo.
  Dapper besluit hoor. Maar het gaat vast goed komen! Succes.

  Enne: hoezo niet bij een gemeente willen werken?

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je! Hij was een beetje dom.
   Ik vond het blablabla gehalte bij gemeenten erg hoog. Is niet zo mijn stijl, vrees ik.

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je. Het is even wennen. Ik hield van mijn oude perspectieven

 7. hemelsgroen

  O wat spannend!! Zeker, ik zal aan je denken maandag. Zet hem op!
  (En wat een lieve woorden inderdaad, moest ook lachen om draak Arjen)

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je! En ja, die Arjen! Ik verslikte me in mijn koffie toen ik het las.

 8. petra1945

  Dat was dus niet slim van je baas, die uitspraak van hem. Hij had vast niet kunnen bedenken wat daar allemaal achteraan zou komen.
  Maar dat jij weer tussen de vrachtwagens komt te werken, dat is geweldig. Ik weet nog hoezeer je je daar thuis voelde. Succes!

 9. Nicole Orriëns

  Wat leuk Nicky! Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik vind het een heel mooi verhaal, en dacht ook meteen bij het lezen van de soort vacature dat het echt iets voor jou zou zijn.

  Wel apart hoe het leven kan lopen! En wat zal je oude baas balen van die opmerking die hij maakte. De gevolgen zijn buitesporig groot voor hem zeg!

 10. Gerdine

  Wat ben je toch een stoer mens! Heel veel succes en jij gaat het zeker naar je zin hebben! Liefs Gerdine

 11. Mevrouw Niekje

  Dat klinkt als een leuke baan bij een leuk bedrijf. Ik hoop dat je het er naar je zin hebt en dat je met leuke collega’s en leuke taken de laatste jaren van de werkende leven daar kan doorbrengen. Veel plezier!

 12. Sonja

  Wat fijn dat je zo superenthousiast bent.
  ik hoop dat je er gelukkig wordt in je nieuwe werk wereld.
  liefs sonja

 13. Saskia

  Zo WAUW. Even een tijdje offline en mis gelijk een hele happening haha. Maar WAT stoer. Kan het me helemaal voorstellen, ik had dit al toen ik na 9.5 jaar van werkgever veranderde. Maar het was echt ten goede en ben toch zo blij het te hebben gehad ondanks dat ‘ik wist wat ik had’. Heeeeeeel erg veel succes en vooral heel erg veel plezier bij je nieuwe baan. Dat ga je rocken, dat weet ik zeker. En dat heeft dan zeker zo moeten zijn hoe alles op zijn plek valt.

  Succes!

Reacties zijn gesloten.