Achterstallig.


Door de drukte van de afgelopen weken zijn er wat dingen achterstallig. Mijn huis is een puinhoop. Mijn auto ook. Ik loop achter met mijn administratie en er staan nog een stuk of zestien e-mails in mijn inbox die ik hoognodig moet beantwoorden.

Mijn wasmanden zijn vol. Ik moet nog vijf afspraken verzetten en die ene bloes die gestreken moet worden laat ik lekker liggen. Ik moet hoognodig wat mensen bellen en belangrijke formulieren tekenen. Soms streep ik iets af bovenaan mijn to do-lijst en schrijf ik er aan de onderkant weer twee dingen bij.

Het is wat het is. Ik wist niet dat ik het in me had maar ik maak me niet druk. Totaal zen laat ik de rotzooi lekker liggen en spreek af met vrienden en familie. Het eerste ritje naar Brabant is een feit. Het was gek om geen tas met schone was voor mijn moeder mee te slepen. En het was raar om rechtdoor te rijden bij de afslag Zevenbergschenhoek. Maar het is goed zo.

Het nieuwe jaar begint bijna. Tegen die tijd heb ik alles vast weer op orde. Of niet. Gisterenavond heb ik een kop koffie gepakt, mijn favoriete kerstfilm opgezet en de kerstboom opgetuigd. First things first. De boom staat! Die kan van mijn to do-lijst.

18 gedachten over “Achterstallig.

 1. Sandra

  Niet vreemd mt alles wat de laatste maanden gebeurd is dat niet alles vlekkeloos loopt. En dat is ook niet erg. Gun jezelf tijd en rust. En je kerstboom is prachtig!

 2. rietepietz

  ‘Lijkt me redelijk normaal dat je even niet alles op een rijtje hebt, maar héél goed dat je het even tijd geeft. En zonder kerstboom zitten? No way natuurlijk, Kerstmis wacht niet tot jij er klaar voor bent, de rest wel hoor! Hou je haaks.

 3. Mevrouw Niekje

  Lekker hoor dat je het toch in je hebt om de boel te laten voor wat het is! Het is ook niet meer dan logisch dat je na de afgelopen periode even meer tijd voor jezelf neemt en minder voor de huishoudelijke en administratieve taken. Die lopen niet weg en komen wel weer als je hoofd er naar staat. Maar die boom… die heb je toch maar even neergezet, topper!! xx

 4. hemelsgroen

  Heb die kerstfilm er eens bij gezocht: inderdaad leuk!
  Een to do lijst is iets anders dan een prioriteitenlijst en volgens mij heb je die laatste dik op orde.

 5. Sally

  Zooo herkenbaar. Ik loop hopeloos achter met van alles en mijn ‘to do list’ wordt alleen maar langer. Heb al eeuwen niet meer geblogt, loop achter met lezen van andere blogs en weet ik wat niet meer. Maar hè, prioriteiten eerst , onze boom staat al wel sinds begin dec
  Heerlijk zen wezen meid, mag allemaal. You first!

Reacties zijn gesloten.