Afgeleid.

Sinds ik een nieuwe baan heb, ga ik weer met de trein naar mijn werk. Ik vertrek van station Uitgeest en neem de trein naar Zaandam. Het is een bekend ritje omdat ik jarenlang van Uitgeest naar Amsterdam Sloterdijk reisde. Alleen moet ik nu één station eerder uitstappen.

Vier dagen per week zit ik ‘s morgens 17 minuten in de trein en ‘s avonds 17 minuten. En ik vind dat nét te kort om me te verdiepen in een boek. Gelukkig heb ik een andere nuttige bezigheid gevonden om me te vermaken tijdens mijn treinritjes. Ik lees jullie blogjes. Het is heel prettig reizen terwijl ik ondertussen op mijn telefoon lees wat jullie allemaal meemaken en uitspoken.

En zo kon het gebeuren dat mijn oog, tijdens het lezen van jullie hersenspinsels, op het digitale klokje bovenin mijn telefoonscherm viel. 08.09 las ik. Dat was gek want ‘mijn’ trein hoort om 08.04 uur aan te komen in Zaandam. ‘We hebben weer eens vertraging’ was mijn eerste gedachte. Maar toen ik opkeek, viel het me op dat het verdacht druk was in de trein. Drukker dan normaal op het traject Uitgeest-Zaandam. En toen werd het donker omdat we door een tunnel reden.

Een tunnel die ik maar al te goed ken, van mijn ritjes naar Sloterdijk. Die tunnel loopt onder het Noordzeekanaal door als je van Zaandam naar Amsterdam Sloterdijk reist met de trein. Terwijl ik jullie blogjes las, was ik station Zaandam finaal voorbij gereden. Bedankt, jongens!

26 gedachten over “Afgeleid.

 1. Liesbethblogt

  Hahahaha hoe krijg je dat voor elkaar, dat hoor je toch? Ben ooit wakker geworden (onderweg naar Eindhoven) met een briefje in mijn hand van de conducteur die kreeg me niet wakker en had me aanwijzigingen gegeven waar een deur open was. Ik werd op tijd wakker net als de keren dat ik na mijn nachtdienst naar huis reisde en altijd op dezelfde plek wakker werd precies op tijd om uit te stappen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Maar hoe krijg jij het voor elkaar om te slapen in de trein? Dat lukt mij dus niet.

 2. Leidse Glibber

  Hahahha geweldig, zal voortaan kortere blogs maken zodat je voor Zaandam uitgelezen bent. Moest opeens denken aan de keer dat ik na een nachtje stappen in Amsterdam voorbij Delft wakker werd gemaakt door de conducteur. Meneer we zijn Leiden al lang voorbij, in Rotterdam overgestapt om terug te gaan naar Leiden, bij Haarlem werd ik wakker 🙁 Weet je wat ook tijdens zo’n treinreis en andere loze momenten een leuk tijdverdrijf is, wordfeud. Ik ben er helemaal verslaafd aan heerlijk spelletje,

  1. Nicky Bericht auteur

   Hahaha! Da’s ook een handige actie. En ik houd het bij blogjes lezen. Spelletjes zijn aan mij niet besteed. Te veel ganzenbord gespeeld met mijn kind.

  1. Nicky Bericht auteur

   De bewuste trein rijdt heen en weer tussen Amsterdam CS en Uitgeest. Dus het kan niet echt heel erg fout gaan.

 3. Mevrouw Niekje

  Hahahahahahha ik heb hardop zitten lachen, ik zag je verbaasde gezicht al voor me! Snap dat zo’n kort ritje te kort is voor een boek. En blogjes zijn lekker kort meestal, dat vind ik ook fijn om te lezen als ik niet veel tijd heb.
  Bevalt je nieuwe werk?

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik keek wel even raar op, ja. En ja, mijn nieuwe werk is leuk en ik heb schatten van collega’s!

 4. Mrs. T.

  Hahahaha, wat een bak!

  Ik zat gisteren in die trein. Alleen dan tussen Breukelen en Amsterdam Arena want ik ging naar een concert.

 5. Sandra de Koning

  Haha! Heel herkenbaar, dan gaat de tijd sneller dan je denkt.
  Heel, heel vroeger stapte ik in dezelfde trein op weg naar de
  Zaanse Schans waar ik toentertijd als pottenbakster werkte.
  Toen kon ik overigens alleen bellen vanuit de telefooncel 😉

 6. Saskia

  Haha ik zal minder artikelen voor je schrijven zodat je op tijd uitstapt 😉
  Leuk dat je dit nu doet als tijdverdrijf, ik doe het te weinig en loop altijd hopeloos achter…

Reacties zijn gesloten.