Nicky proudly presents…

Het huis is leeg en schoon. Al onze spullen ingepakt. Morgen is ’t zo ver. We vertrekken naar Amsterdam, al blijft Michelle doordeweeks nog bij Anne in Breda om het schooljaar af te maken. Maar ik ga morgen officieel verhuizen!

Het laatste logje vanuit het Brabantse Land dus! En ik vond dat dat best iets speciaals mocht zijn! Dus nog één keer, als afsluiting, een Toby-logje!

Tenslotte maakte hij elf jaar lang deel uit van ons ‘mini-gezinnetje’. Elf jaar lang deelde hij lief en leed met ons. Altijd blij als we thuiskwamen, altijd vlak bij ons. Opgroeiend met mijn kleine kleuter tot een onvoorstelbaar hecht stel.

Met angst en beven keek ik, met betrekking tot Toby, uit naar onze verhuizing naar Amsterdam. Kun je het maken om een oud hondje, met een hartafwijking, mee te nemen naar Amsterdam? Naar een appartement, zonder tuin. Een compleet nieuwe omgeving voor een zenuwachtig, oud hondje. Zou hij het redden daar? In gedachten zag ik hem al, helemaal van slag, zijn poot op tillen tegen Frank’s dressoir! In gedachten zag ik hem al uit pure stress het loodje leggen in Amsterdam.

Toby zelf maakte aan al mijn twijfels een eind door op de eerste lentedag van 2007 toch nog onverwachts te overlijden. En misschien is ’t beter zo. Deze vreemde, drukke dagen voor de verhuizing, in een kaal huis zonder meubels, hadden Toby waarschijnlijk bloednerveus gemaakt. Hij zou er vast niet vrolijk van geworden zijn. En Amsterdam… Ach, ik denk dat het niets voor onze Toby was. Maar toch…
Toby-boby; ik mis je!

Wij gaan weg, wij maken een nieuwe start. Maar toch gaat Toby een beetje mee. In onze hartjes, als mooie herinnering. En als een moviemaker-projectje zoals ik ooit maakte voor Lobbes van Emile & Hillies, maar nu voor onze eigen Toby.

Dus…. Voor alle die-hards die mijn filmpjes leuk vinden en voor alle Toby-fans…

Nicky proudly presents: onze Toby; nog één keer in de spotlights!

Zet je volume op ‘’max” en kijk nog één keertje naar onze Leeuwenkoning, de meest geknuffelde, meest geliefde en meest gefotografeerde hond ter wereld!

Tot binnenkort, ik houd jullie op de hoogte van ons leventje in the ‘Big City’!

Liefs,
Nicky

http://vid5.photobucket.com/player.swf?file=http://vid5.photobucket.com/albums/y162/nicky0607/Tobykleinbestand.flv

27 gedachten over “Nicky proudly presents…

 1. Astrid

  -slik-
  Zit je nou niet met dikke tranen (of een brok in je keel)zo’n filmpje te maken???
  Ik vind het in ieder geval erg ontroerend. Een mooi document over het leven van Toby.
  Vandaag dus de grote dag…
  Ik wens je (jullie) alle goeds met deze nieuwe stap in ieders leven en ik hoop nog lang je relaas hier te mogen volgen.
  Amsterdam… here she comes

 2. Mamma van Guusje

  Prachtig filmpje.
  Leuk dat stukje van Michelle aan het begin.
  Ik herkende haar nog goed van toen ze bij Sanne op school zat.
  Heel veel geluk in Amsterdam.

 3. Sally

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet het hele filmpje gezien heb. Deze laptop is ozo traag (of de verbinding in het hotel is puinhoop).In elk geval duurt het uren voordat alles zich laadt. Maar wat ik zag was erg ontroerend. Leuk om te zien hoe Michelle ook (mee)groeide.
  Veel geluk in Amsterdam!

 4. rhodosfriends

  *slik* wat een prachtig filmpje van Tobby en Michelle Nicky ik heb het met een brok in mijn keel zitten bekijken , wat zullen jullie hem missen !
  Zijn jullie al een beetje gewend in de grote stad 🙂 ?
  Liefs Ylone vanaf een bloedheet Rhodos

 5. Leidse Glibber

  Zat ook met tranen in mijn ogen wat was het een scheet he die Toby.
  Hoe is je verhuizing gegaan hoop snel iets te lezen van je.
  Groetjes,
  Glibber

 6. Willemijn

  Helaas kan ik het Toby flmpje niet zien … nog altijd geen snelle internet verbinding.
  Ben erg benieuwd hoe het in A’dam is! Je bent inmiddels zelfs al een beetje gewend?

 7. Ruud

  Hoi, leuk filmpje zeg, ik mis dat witte kopje daar onder bij je voordeur nog steeds als ik aan de overkant ben. Groetjes uit Breda.
  Ruud.

 8. Nicky

  Hallo allemaal!
  Ja, ik ben er nog! Alleen jammer genoeg (nog steeds) internet-loos! Da’s zwaar afkicken!
  Ik hoop snel weer on-line te zijn om jullie op de hoogte te houden van ons wel en wee en eindelijk weer eens bij te kunnen lezen op jullie weblogjes!
  Groetjes vanuit een Amsterdams internetcafé!
  Nicky & Michelle

 9. Herma

  Hoi Nicky! Ik weet nog niet precies waar je woont dus ik probeer je op deze weg te bereiken. Ik wil je namelijk een geweldige verjaardag toewensen morgen!! Happy Birthday en heel veel geluk in je nieuwe leventje!!
  Liefs van Herma en Dik

 10. Sally

  Hoi, redt je het allemaal? Vind je al je plaatsje in de Big City?En nog van harte gefeliciteerd…

 11. Sjoukje

  Wat een lief en aandoenlijk fimpje, kan het amper droog houden.
  Nog gefeliciteerd!
  Bevalt het een beetje in Amsterdam?
  Groetjes Sjoukje

 12. Nicky zelf

  Hallo luitjes! Yep! Alles prima in het tropisch warme Amsterdam, al lopen we een beetje achter op schema. We hebben te veel feest gevierd en moeten hard aan de slag met Michelle’s kamer. Haar school is geregeld al is het niet de school geworden die we wilden. Maar we blijven proberen! Verder geen nieuws, volgende week moeten we toch echt eens internet regelen want ik heb zware afkickverschijnselen! Ik ben zo benieuwd hoe het er in mijn vaste weblogrondje aan toe gaat. Ik kom snel bijlezen!
  Groetjes allemaal!
  Veel liefs van Nicky

 13. Sandra

  al heel lang geleden dat ik hier was om te lezen (was nog in een beetje in de tijd dat hotel Bergzicht nog winst draaide… zucht dat waren nog eens tijden aan de bar he)!
  nu lees ik dat je eigenlijk vlakbij me woonde (Oosterhout is niet ver bij Breda vandaan), maar inmiddels naar Amsterdam verhuisd ben! je zult Breda vast zo af en toe gaan missen, maar in Amsterdam is vast genoeg vertier. ik wens jullie heel veel geluk toe hoor.
  wat een spectaculair verslag van dat fietsongeval zeg, hopelijk is de patiënt inmiddels alweer volledig hersteld.

 14. Sandra

  ik vergat nog iets:
  wat een mooi filmpje met foto’s zeg van jullie Toby. hem zul je natuurlijk veel harder missen dan Breda!

 15. Leidse Glibber

  Heee Nicky ik zag dat je jarig bent geweest alsnog bij deze gefelicteerd.
  Kan me indenken dat je internet mist, moet je wel snel wat aan doen hoor want ik mis je logs.
  Hoop dat verder alles goed gaat, goed dat de school geregeld is alhoewel niet de school van je keuze, maar zal wel los lopen.

 16. margreet

  Ja weggaan, afscheid nemen, is een beetje sterven, maar blijven waar je bent, omdat het zo lekker vertrouwd is, is een beetje inslapen. Wens je heel veel geluk in Amsterdam, maar dat gaat zeker lukken volgens mij. Groet van Margreet

 17. rhodosfriends

  Fijn weekend Nicky ennnne snel weet gaan loggen hoor want iedereen stikt natuurlijk van nieuwsschierigheid hoe het jullie bevalt in de Big city !
  Groetjes Ylone

 18. Nicky zelf

  Hallo allemaal!
  Internet is bijna geregeld! De logjes over ons wel en wee hier in Amsterdam volgen binnenkort! Even geduld nog….
  Liefs,
  Nicky
  PS: Amsterdam is zó leuk!!!

 19. margreet

  Bevalt Amsterdam al een beetje, en heb je geen spijt? Wel leuk nu A’dam, met al die toeristen in de zomer. Groet van Margret

 20. Ward

  Prachtig verhaal over Toby. Mijn Kiki is identiek hetzelfde overkomen en is op 3 augustus gestorven. Kiki was ook een schat van een malteser, we hebben negen jaar het geluk gehad van hem bij ons te mogen hebben. Ik kan niet meer zonder deze hartediefjes en mag binnen 4 weken twee puppies gaan ophalen : Bobby en Toby
  dan zijn ze 8 weken. Prachtige weblog bedankt hiervoor.

Reacties zijn gesloten.