2014 – Een jaar in beeld.

Het is een beetje familietraditie geworden; aan het eind van het jaar plak ik de mooiste foto’s van het afgelopen jaar achter elkaar en zet er een muziekje onder. Zo ook dit jaar. Ik vroeg Michelle om haar leukste foto’s in te leveren, scharrelde mijn favoriete kiekjes bij elkaar en ging aan de slag.

Foto voor foto kwam 2014 voorbij. Bezoekjes aan mijn moeder. Michelle die lekker ging Carnavallen. Ons weekendje weg naar Valkenburg. De tissu-kunsten van Michelle. De ren voor Spike, die me een rib uit mijn lijf kostte maar elke cent waard was. De verjaardag van Frank die we vierden op de Amsterdamse grachten. Een warme zomer chillen op ons balkon. Onze onvergetelijke stedentrip toen Michelle me met veertig graden koorts vijf dagen lang door Rome sleurde. Foto’s van Michelle’s kano-tochtjes, feestjes met vrienden en gekke streken met Robby. En tussendoor veel Boef en Spike.

Ik dacht na over 2014. We keken op tv hoe ‘onze’ Wim Lex het deed op zijn eerste Koningsdag. En naar het Songfestival dat ‘we’ bijna wonnen. We zaten aan de buis gekluisterd tijdens het WK en waren best trots toen ‘we’ derde werden.

Maar ik pinkte menig traantje weg toen bleek dat Kris en Lisanne nooit meer thuis zouden komen. En ik was diep onder de indruk van de bloemenzee op Schiphol voor de slachtoffers van de ramp met de MH17. Vrolijk vertrokken ze op vakantie. Het meisje van Michelle’s turnvereniging en haar vader en moeder. Het buurmeisje van een collega met haar vriend. En al die anderen. Hele gezinnen die nooit meer terug kwamen. Steeds opnieuw krijg ik kippenvel als ik beelden zie van al die lijkwagens, in colonne onderweg van Eindhoven naar Hilversum. 2014 was een jaar dat we niet snel zullen vergeten.

Ik had geluk dit jaar. Alle ellende ging mijn deur voorbij. Voor mij was 2014 goed. Niet heel spectaculair maar gewoon goed. Leuk, gezellig en lekker rustig. Precies zoals ik het graag heb! Aan het eind van 2014 ben ik een tevreden mens. I count my blessings en hoop dat 2015 net zo mooi wordt!

Ik wens jullie allemaal een prachtig mooi 2015 met veel geluk, liefde en gezondheid!

11 gedachten over “2014 – Een jaar in beeld.

 1. Leidse Glibber

  Het was een raar jaar inderdaad, persoonlijk ging alles perfect, maar in het land en de wereld een hoop ellende. Nou ja gelukkig ook bij jullie een goed jaar geweest en gaan we dit jaar gewoon voortzetten. Filmpje opent even niet maar ik probeer het straks weer.

 2. appelig

  Muziekje is inderdaad leuk, net als de tekst goed is, maar geen foto’s helaas je houdt het spannend.
  De beste wensen voor 2015!

 3. Deborah

  Je hebt er een leuk overzicht van gemaakt. En lekker veel gedaan ook šŸ™‚
  Onze kleine groene draak (de vogel) vond het liedje er onder erg leuk, hij zong uit volle borst mee)
  Hopelijk wordt 2015 net zo’n mooi jaar!!
  Alsnog de beste wensen.

 4. Leidse Glibber

  Gelukkig heb ik nu het filmpje kunnen zien. Hij is weer geweldig en zie ik een nieuwe dicipline bij Michelle met de lakens. Had iik niets over gelezen of over het hoofd gezien natuurlijk. Alhoewel kan ik mij bijna niet indenken šŸ™‚

 5. Nicky

  @Leidse Glibber: haha! Datmet die lakens heet tissu. Doet ze al een tijdje, gewoon voor de lol. Het is net zo eng om te zien als turnen, trouwens. Ze wil nog steeds niet op dammen of schaken, helaas.

Reacties zijn gesloten.