Guardian Angels.

Als kind was ik al een eenling. Ik was een nakomelingetje dus mijn grote broers en zussen waren druk met andere dingen of al het huis uit. Ik had één vriendinnetje en op het schoolplein zocht ik liever mooie steentjes dan dat ik met de andere kindjes speelde. Allemaal prima, maar ik groeide wel op tot een heel verlegen meisje dat zich in gezelschap nooit op haar gemak voelde en nauwelijks haar mond open durfde te trekken als dat nodig was. Ik ben mijn halve leven bezig geweest om uit mijn schulp te kruipen. Begin dit jaar woonde ik na een relatie van 18 jaar ineens weer alleen. In mijn eentje in Noord Holland want al mijn vrienden en mijn complete familie wonen twee provincies verderop.

Maar ik blijk het nog steeds prima te kunnen; alleen zijn. Misschien zelfs een beetje te goed want ik had er totaal geen probleem mee dat het enige levende wezen dat ik zag de caissière bij de supermarkt was tijdens mijn wekelijkse boodschappenrondje. Om te voorkomen dat ik weer terug in mijn schulp zou kruipen, besloot ik dat het tijd werd voor de operatie ‘Nieuwe Vrienden’. Maar hoe doe je dat? Nieuwe vrienden maken? Ik maakte een account aan bij ‘Nieuwe mensen leren kennen’. Maar hoewel ik allang niet meer verlegen ben, had ik helemaal geen zin om met een groepje mensen ‘Leuke Dingen Te Gaan Doen’. Ik wil gewoon af en toe een terrasje kunnen pakken. Naar de bioscoop of een wandeling maken. Gewoon iemand kunnen bellen en zeggen “Hé! Zullen we een rondje door de duinen doen?” of “Hé! Zal ik een bakkie komen doen?” Dus het liefst iemand in de buurt.

Aangezien ik totaal geen meisje-meisje ben, zag ik een oproepje voor nieuwe vriendinnen niet zo zitten. Ik heb één vriendin en verder heb ik alleen maar vrienden. Ik level beter met mannen, op een of andere manier. Ik ga liever naar Praxis dan naar Douglas. Ik weet meer van voetbal dan van make-up en over het algemeen vind ik vrouwen vaak best ingewikkeld in de omgang. Dus nam ik een gewaagde stap: ik maakte een Tinder-profiel aan. Niet dat ik nou zo nodig verkering moet (alsjeblieft niet, zeg), maar gewoon af en toe op stap met iemand zou ik wel leuk vinden.

Maar dochterlief zag me al voor het altaar staan en was laaiend enthousiast over mijn besluit. Ze gaf me voor Moederdag een Tinderabonnement cadeau en ik begon ijverig te swipen (het meeste naar links overigens) en ja, hoor! Uiteindelijk had ik een match op Tinder. Met een aardige meneer, die het zowaar vol hield om twee weken lang met me te chatten via de Tinderapp. Daarmee had-ie mijn telefoonnummer verdiend, vond ik en we stapten over op Whatsapp waar we vrolijk door kletsten. En tja, toen werd het toch tijd voor een eerste ontmoeting. Natuurlijk had ik op neutraal terrein af moeten spreken maar op een of andere manier liep het anders. Hij nodigde me uit voor een kop koffie bij hem thuis.

Door dat vele online kletsen had ik wel de indruk dat het een keurige meneer was maar toen de afspraak eenmaal gemaakt was, sloeg de twijfel toe. Want wat wist ik nou van die meneer? Hij kon wel een brute verkrachter zijn. Of nog erger een seriemoordenaar. En ik moest bij hem op de koffie. Dus vlak voor die eerste date besloot ik een team van Guardian Angels in te schakelen. Ik maakte een Whatsapp-groepje aan met de gewaagde titel ‘1001 dates’ en ik gooide daar mijn beste vriendin Simone én mijn grote verstandige dochter in. Vervolgens maakte ik een foto van mezelf zodat ze mijn signalement hadden, mocht ik vermist raken en ik appte het adres van mijn date door zodat ze wisten waar ze mijn lichaam moesten zoeken, mocht-ie toch een seriemoordenaar zijn.

Dat was-ie niet, trouwens. Wel een jaar of tien ouder en tien kilo zwaarder dan zijn profielfoto’s. Maar hij was aardig en grappig en we hadden een gezellige avond waarbij ik mijn Guardian Angels zo vaak ik kon stiekem een duimpje stuurde om te laten weten dat ik in orde was. Ons app-groepje bleek een prima manier te zijn om af en toe een teken van leven te sturen. En ook niet geheel onbelangrijk; het was ook een uitstekende mogelijkheid om mijn date achteraf te evalueren met de dames.

Wat ik echter nooit had kunnen vermoeden, was dat Michelle en Simone het zo goed zouden kunnen vinden met elkaar in ons app-groepje. Als ik op date was, meldden zij zich braaf af bij elkaar en droegen dan hun ‘oppasdienst’ netjes over aan de ander zodat er altijd iemand bereikbaar was, mocht ik in moeilijkheden raken. Ook hun gevoel voor foute humor komt enorm overeen. Het gebeurde regelmatig dat ik op een of ander station, na afloop van een date, hardop zat te lachen als ik hun onderlinge conversatie over mijn date terug las.

Ronduit ontroerend was hun ongerustheid toen ik een keer niet meer online kwam tijdens een date. Ik op neutraal terrein; er kon me niks gebeuren en ik negeerde de trillende telefoon in mijn broekzak hardnekkig in de veronderstelling dat mijn Guardian Angels weer eens onderling aan het grappen en grollen waren. Maar omdat ik maar niet online kwam, werden ze echt ongerust. Toen ik uiteindelijk, tijdens een sanitaire stop van de desbetreffende date, mijn telefoon opnam kreeg ik een uitbrander van de dames. “Je kunt ook zélf naar het toilet gaat om te appen, hè” siste Michelle geïrriteerd. Dat vond ik werkelijk een briljant plan. Sindsdien denken mijn dates dat ik chronische blaasontsteking heb omdat ik regelmatig in het toilet verdwijn.

Afgelopen weekend had ik weer een date. Niet met een meneer deze keer, maar met mijn complete team van Guardian Angels, die elkaar nog nooit in het echt gezien hadden. We spraken af in Amsterdam en genoten van een high tea. En we hadden het zo gezellig samen dat we mijn dates eigenlijk niet eens meer besproken hebben. Ook in het echte leven klikte het enorm tussen mijn Angels.

Om ze te bedanken voor hun goede zorgen gaf ik hen allebei een symbolisch beschermengeltje om in de kerstboom te hangen. Want aangezien ik ons app-groepje heel optimistisch ‘1001 dates’ heb genoemd, heb ik – met mijn date-tempo – mijn Guardian Angels nog wel een tijdje nodig.

29 gedachten over “Guardian Angels.

  1. Nicky Bericht auteur

   Schatjes zijn het! En inderdaad; kan geen kwaad om een beetje voorzichtig te zijn.

 1. Sandra

  Hahaha wat een heerlijke post is dit weer. volgens mij is de evaluatie met jouw Angels bijna nog gezelliger dan de date an sich.

 2. rietepietz

  Mooi die beschermengeltjes van jou, en niet onverstandig. Ja helaas zit ik te ver weg om met enige regelmaat “iets gezelligs ” te doen, ben nog een vrouw óók. Maar eens een keer ergens wandelen en iets drinken is best een leuk plan. Zolang je maar géén voetbalinteresse verwacht dan hé! Ik heb inderdaad ook altijd makkelijk iets met mannen maar het laatste jaar toch veel plezier beleefd met “damesbloggers” . 😉

 3. Saskia

  Haha heerlijk dit hoor.
  ‘Vervolgens maakte ik een foto van mezelf zodat ze mijn signalement hadden’ HAHAHA. Geweldig hoor dit. En leuk he als ze elkaar in het echt ook mogen. Ik had dit dus op mijn vrijgezellenfeestje met al mijn beste vriendinnetjes. Klikte zo erg dat we nu om de zoveel maanden samen een date hebben, aankomende maand ook weer. Zo leuk om al mijn dierbaarste mensen zo te zien…

 4. Netty

  Geweldig geschreven en wat leuk dat de dames het zo goed met elkaar kunnen vinden. Jouw ‘ ridder op het witte paard’ komt vast binnenkort voorbij ( nee niet Sinterklaas).

  1. Nicky Bericht auteur

   Nah. Ik hoef niet zo nodig een ridder, hoor. Keertje naar de bios vind ik ook goed.

 5. LeidseGlibber

  hahhaha dit doet mij denken aan de eerste keer dat Hill bij mij kwam. Ik zou bij haar op bezoek gaan en ze had tegen haar vriendin gezegd die jongen van die strandtent komt bij me op bezoek. Hij heet zo en zo woont in Leiden en ziet er zo en zo uit dus als ik dood in een hoekje lig dan weet je waar en wie je moet zoeken en ik bel je morgen voor ik naar werk ga wel hoe het geweest is. Het liep wat anders want ik dacht waarom zou ik eigenlijk naar Zoetermeer rijden, laat haar maar naar Leiden komen. Lang verhaal kort, het werd enorm gezellig en kwam behalve bij mij thuis ook nog in de kroeg terecht. Daarna met een heel clubje nog maar mijn huis ( had een bar in huis). eind van het liedje bleef ze slapen ( en is 33 jaar gebleven ) Volgende ochtend schrikt ze wakker en zegt ohh werk bellen dat ik niet kom en Carla dat ik hier bij jou ben. Ze belt en Carla reageert waaaaaaaaaar ben je in godsnaam Cor heeft je hele huis doorzocht maar kon je niet vinden. Vriendin was dus in paniek geraakt omdat ze niets van Hill hoorde, haar man werkt bij de brandweer en ze hebben een sleutel. Hij met de brandweerwagen langs gegaan en hele huis doorzocht onder de bedden in de kasten, maar hill was nergens te vinden. Paniek alom 🙂

Reacties zijn gesloten.