Uncle Bob en de kerstlama.

Jongens, Uncle Bob heeft er het afgelopen jaar een potje van gemaakt. Echt. Ik heb het afgelopen jaar bedroevend weinig gefotografeerd. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden; het was me het jaartje wel. Een nieuw leven opbouwen valt schijnbaar lastig te combineren met fotograferen. En misschien was er op uit trekken met mijn camera voorheen een soort me-time die ik heel hard nodig had. En me-time heb ik nu genoeg, zonder dat ik met mijn camera op pad hoef. Dus schoot de fotografie erbij in.

Ik vind het nog steeds heel leuk. Maar ik vond het de afgelopen dagen ook koud. Heel erg koud. En ik houd niet van kou. Maar buiten waren er kerstlichtjes en bevroren grassprietjes enzo. En ik wilde eigenlijk wel iets kerstigs op de foto zetten. Een rondje Google leerde dat er bij Caprera in Bloemendaal een levende kerststal stond. Dus besloot ik daarheen te gaan. Met mijn camera.

Ik trok een jas en een sjaal aan, bikte het ijs van mijn auto en vertrok. Eenmaal aangekomen in Bloemendaal, bleek Caprera hoog in de duinen te liggen. En de smalle straat er naar toe stond vol met geparkeerde auto’s. Ik zou met geen mogelijkheid mijn auto kwijt kunnen en overwoog al terug naar huis te gaan. Met een slakkengang reed ik naar boven, stapvoets, achter een stel Bloemendaalse bakfietsen aan die weigerden aan de kant te gaan. Bovenaan het duin, reed ik weer naar beneden waar ik uiteindelijk toch een parkeerplaatsje vond. Ik parkeerde mijn auto en begon aan de klim terug naar boven. Heel voorzichtig want op sommige stukken was het best glad.

Bij Caprera bleek het vooral heel erg druk te zijn. Ik baande me door de menigte en maakte een rondje over het terrein. Mijn voeten waren inmiddels bevroren, ik had een loopneus van de kou en ik was te chagrijnig om aan iemand te vragen waar die stomme levende kerststal stond. Mopperend gaf ik het op en liep naar de uitgang. Daar bleek nog een pad te lopen naar een ander deel van het terrein. Ik volgde de meute in hoop toch de kerststal te vinden. En ja, hoor! Na weer een halve kilometer had een groep mensen zich verzameld om iets. Ik had goede hoop dat dat iets de kerststal was.

En ja, hoor! Daar was-ie! De kerststal. Kindje Jezus is er natuurlijk nog niet. En Jozef was waarschijnlijk nét even boodschappen doen. Maar die mevrouw met die lange jurk die dapper in de kou zat, zal Maria geweest zijn. Verder waren er een ezel, wat schapen en een lama. Die ezel snap ik, die schapen ook. Maar die lama kon ik niet echt plaatsen in het kerstverhaal. Maar ach, ik was er nu toch. Ik schoof voorzichtig wat Bloemendaalse bakfietskinderen aan de kant en maakte een paar foto’s van de lama. Echt kerstig is-ie niet. Maar wel heel schattig. 

16 gedachten over “Uncle Bob en de kerstlama.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik was dolblij dat het ging dooien. Dat het ook ging regenen, vond ik geen punt.

 1. hemelsgroen

  Ik vind die lama heel inclusief.
  Mijn moeder heeft vroeger verschillende kerststallen gemaakt van keramiek en daar zat in de laatste versies steeds een kameel bij! Hahaha, dat waren de beste stallen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Oh ja! Inclusief! Dat is mooi eigenlijk 🙂
   Maar eerlijk gezegd had ik ook een kameel verwacht.

 2. rietepietz

  De Lama zal ook zeker lekker warm geweest zijn om tegenaan te zitten of liggen, maar ja dat kon natuurlijk weer niet.Hij kijkt inderdaad reuze lief uit de oogjes, van hem zou het mogen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik vond ‘m heel schattig. En ik had nog geen zelf gemaakte foto van een lama.

 3. Koffie Digitalix

  Lama… Ik weet dat de drie wijze een kameel (of misschien wel drie, het lijken mij niet echt wandelaars) bij zich hebben en bij gebrek aan kameel kan een kostbeer ook wel. Een lama is tenslotte ook een exoot.

  1. Nicky Bericht auteur

   Nooit over nagedacht. Waren die drie wijzen op één kameel? Wisselden ze elkaar af? Hadden ze stiekem drie kamelen? Zoveel vragen nu.

 4. Willemijn

  Een LAMA!!! Hahahaha. Leuke foto’s.
  In Italie zou zoiets voor een ware opschudding zorgen denk ik … tenzij er toch ergens iets in een bijbel of aanverwant geschift staat over een lama.

Reacties zijn gesloten.