Hysterisch.

Dus toen ik dat logje geplaatst had over de kerstboom van dochterlief, werd het tijd om mijn eigen boom te zetten. Even twijfelde ik nog. Gedoe, geen zin en waarom zou ik? Maar toen dacht ik weer aan de kerstbomen in het VU en wat een voorrecht het eigenlijk is om de kerstboom te kunnen zetten. Ik counte mijn blessings en sleepte de boom en de dozen versiering uit de berging.

Het was nog even puzzelen wat – met de nieuwe inrichting – het beste plekje was voor de boom. Uiteindelijk werd het een hoek van de kamer, bij de balkondeur dit in dit jaargetijde toch niet open hoeft. Ik zette de boom in elkaar en maakte de doos met versieringen open. Met Michelle ’s kleurige boom in mijn gedachten vond ik het ineens maar een saaie bende.

Zilveren kerstballen, gouden kerstballen en nog een doos met simpele rode ballen. Die laatste zijn geen optie meer. Ik houd van blauw. En van groen. Ex houdt van rood. En hij won waardoor ik de rode stoelen, rode gordijnen, rode koffiebekers en rode kerstballen 18 jaar lang gedoogd heb. Simpel rood is geen optie meer. En van dat saaie zilver en goud werd ik ook niet echt blij. Ik wilde meer kleur. Veel kleur.

Het was inmiddels half negen ’s avonds. De winkels waren al dicht. Je hebt mensen die dan een kopje koffie pakken, rustig op de bank gaan zitten en de volgende dag gaan shoppen voor gekleurde kerstballen. En je hebt mij; ik wil gekleurde kerstballen. Hysterisch gekleurde ballen. En die wilde ik meteen!

Ik rommelde tussen mijn hobbyspullen en vond een doos acrylverf in allerlei kleurtjes. Aha! Ik ging aan tafel zitten en verfde een paar kerstballen. Strepen, bolletjes. Dat ging eigenlijk best goed. De verf was een beetje streperig maar eenmaal in de boom, zag zo’n beschilderde bal er prima uit. Vervolgens stapte ik over op een setje watervaste stiften, dat ik ooit voor een prikkie kocht bij Action. Dat bleek nog beter te werken. Ik tekende bolletjes en lijntjes op de zilveren kerstballen.

Toen ik me vervolgens ook nog bedacht dat ik ergens washi-tape had liggen dat ik nooit gebruik, leefde ik me daarmee ook uit. En eigenlijk gaf dat nog het beste effect. Een paar stukjes tape over een kerstbal en het zag er al heel anders uit. En wat gewoon het aller-aller-beste werkte, was het potje witte verf dat ik nog had staan! Stipje hier, stipje daar. En ik doopte een paar ballen met hun kontje in de verfpot. Perfect!

Et voila! Daar is-ie, hoor. Mijn hysterische kerstboom.  

31 gedachten over “Hysterisch.

 1. Netty

  dat heb je toch weer mooi voor elkaar hij ziet er prachtig uit, wellicht krijg ik de komende dagen toch zin om de kerstboom ook op te zetten wel zonder die crea ballen van jou, mocht je je geroepen voelen….

   1. LeidseGlibber

    Ik wet nog wel dat ik vroeger van die kitsch prijzen voor de bingo in het buurthuis moest kopen. Zelf een bloedhekel aan bingo dus het schoot zowiezo al niet op. Ik liep dan met een paar bij de Makro en hoe goedkoper hoe mooier 🙂 Als ik iets super goedkoops en lekijks kocht vonden de bingo-ers het prachtig .

  1. Nicky Bericht auteur

   Ja, goed he? Duurzaamheid is bij mij vaak per ongeluk. Maar dat maakt niet uit, toch?

 2. Sandra

  Ik hou van hysterische bomen. Bij mij mochten de kinderen de boom versieren, gekleurde lampjes heel veel gekleurde ballen, geweldig! Maar zo creatief als jij, dat heb ik nooit gedaan. Leuk!

 3. ver-dwalen

  Heerlijk! Zo herkenbaar…Niet willen wachten en daarna lekker zelf creatief bezig zijn. Ik vind deze ballen ook veel mooier en specialer dan de gekleurde uit de winkel. Geniet ervan!

 4. Saskia

  Helemaal creatief <3 Ik hou ervan! Wij hier altijd dezelfde singels en ballen. Wel veel leuker nu Noa mee helpt. Ziet het er ook een beetje hysterisch uit 😉

Reacties zijn gesloten.