2019 – Een jaar in beeld.

2019 was het niet helemaal. Of eigenlijk helemaal niet. In januari overleed mijn oudste broer en in de rest van 2019 waren er al die momenten dat ik hem vreselijk miste. 

Als ik, onderweg naar Breda, de Brabantliner zag rijden waarop hij zolang chauffeur was. En ik niet in hoefde te halen om te kijken of hij achter het stuur zat. De zondagmiddagen aan de koffie bij mijn moeder. Met zijn lege stoel. Het gras in haar achtertuin dat sneller groeit dan wij kunnen maaien. En mijn moeders 88ste verjaardag, waarbij mijn broer door zijn afwezigheid meer aanwezig was dan ooit. Wat wordt-ie gemist.

Gelukkig waren er ook genoeg leuke dingen. Omdat het jaar zo rot begonnen was, trakteerden Michelle en Robby ons op een high tea. Zij zagen ook dit jaar weer flink wat van de wereld, die twee. Via Whatsapp genoot ik mee van al het moois dat ze zagen. En tussendoor tekenden ze ook nog even het koopcontract van het spiksplinternieuwe echte grote-mensen-huis waar ze volgend jaar gaan wonen.

Frank had goede en slechte dagen dit jaar. We profiteerden van de goede dagen door uitstapjes te maken. Naar mijn nichtje Gerdine, in Oudewater. Naar Leiden, waar we eindelijk Emile weer eens ontmoetten. We kregen oude vrienden op bezoek en we lunchten op het strand. We pasten op Nanook. We knuffelden onze Spike. We vierden een lange, warme zomer op ons balkon. 

Ik ging een weekendje naar Groningen met Michelle. Mijn moeder kwam logeren en we waren bij de bruiloft van onze liefste vrienden, waar ik zelfs de ringen aan mocht geven. ❤️ We vierden Kerst bij mijn moedertje, waar ik samen met mijn jongste broer en zijn ex-vrouw (als dát geen mooie Kerstgedachte is… ) een heus Kerstdiner organiseerde. 

En daar tussendoor fladderde steeds weer mijn allerliefste dochter. Die zo lekker blijft turnen op haar ‘oude dag’. Die zo lief voor haar Omaatje is. En die mij, met haar gekke fratsen, ondanks alles toch altijd weer aan het lachen maakt.

Ondanks al dat moois ben ik wel klaar met 2019.
Weg ermee!
Op naar 2020! 

Ik wens jullie een hele goede jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2020!

https://youtu.be/wkLSF_5KIdA

8 gedachten over “2019 – Een jaar in beeld.

 1. Nicole Orriëns

  Wat een vreselijk begin van het jaar inderdaad, dat je broer overleed zeg… Ik kan me voorstellen dat je het niet erg vind om dit jaar af te sluiten, ook al waren er dan ook goede moomenten.

 2. Rianne

  Het begin van je jaar was waardeloos. Je hebt de rest mooi samen weten te vatten.
  Ik wens jou, jullie (wat lijkt Michelle toch op jou!) allemaal een goed 2020. Liefde, warmte, gezelligheid en zo.
  xxx

 3. Leidse Glibber

  Wat een geweldig filmpje. Het was voor jullie dus een jaar met ups en downs, maar gelukkig overwegend ups. Ik heb ( maar dat wisten jullie al) genoten van jullie bezoek aan Leiden en mijn voornemen voor 2020 is om dat zeker nog een keer in Leiden en/of Heemskerk over te doen. Ga jullie zien en de beste wensen voor 2020

 4. Mrs. T.

  Zo erg van je broer. En ach, je lieve moedertje. Het zou zo niet moeten zijn natuurlijk. Maar ja …
  Op het filmpje ziet ze er frêle uit, maar ze straalt wel.
  Mooie reizen maakte je dochter en jemig, wat goed dat turnen.

  Ik hoop dat 2020 in alle opzichten een goed jaar voor jou en de jouwen gaat worden!

 5. Rietepietz

  Wat een heftig begin van 2019, ik echt dat dat 2020 zich van een betere kant laat zien.
  Je broer was natuurlijk gewoon véél te jong, wat moet het niet voor je moeder betekend hebben. Gelukkig toch ook veel moois verder. Leuk om Emile in het filmpje tegen te komen, fijne vent is dat toch.
  Ik wens je een fantastisch 2020.

 6. Saskia

  Wat een rot begin, maar gelukkig een fijn ‘rest’jaar 🙂
  Ik wens je prachtige avonturen, mooie nieuwe herinneringen veel geluk, gezondheid en liefde in 2020!

Reacties zijn gesloten.