Badderen.

Als puber paste ik regelmatig op mijn kleine neefjes en nichtjes. Dat deed ik graag, vooral omdat ik – als het grut sliep – lekker ging badderen in het huis van mijn broer of zus. Heerlijk vond ik dat! Toen al.

Toen ik eenmaal op mezelf woonde, ging ik jarenlang badkuip-loos door het leven. Dat ging prima, hoor. Maar ik vond het wel eens jammer. Tot een toenmalig vriendje zo lief was een badkuip voor me te installeren. Ik was de koning te rijk! Het was geen groot bad, maar ik vond het heerlijk. Vooral in de zomer met het badkamerraam wijd open. Ik heb jarenlang plezier gehad van mijn bad, tot ik hem ineens beu was en in een opwelling de badkuip eruit sloopte.

Toen ik bij Frank ging wonen, had hij een badkuip. En man, wat heb ik daar veel gebadderd! Ik kon úren in de badkuip liggen. Muziek aan, een boekje erbij. Onze Spike zittend op de badrand. En Frank die me chipjes kwam brengen of een wijntje serveerde. Hoe sjiek wil je het hebben? In het appartement waar ik nu woon, heb ik alleen een douche. En dat is prima. Maar soms heb ik zo’n enorme zin om in bad te gaan. Ik kan bij mijn dochter gaan badderen natuurlijk. Maar 40 minuten rijden om te badderen? Nee, laat maar.

Laatst liep ik in de plaatselijke Prijsmepper*. Ik dwaalde wat door de winkel en besloot net dat ik met lege handen het pand zou verlaten toen ik midden in een gangpad bijna struikelde over een stapel dozen. Het waren opblaasbare badkuipen. Nou heb ik die wel eens vaker gezien. En ik heb vaak geroepen dat ik er eentje zou kopen. Maar ik heb het nooit gedaan. En nu struikelde ik er bijna over.

Ik heb er nooit een gekocht omdat ik twijfelde of het wel wat zou zijn. Zou dat nou écht lekker badderen? En zou ik daar dan vaak gebruik van maken? Ik had geen zin om geld uit te geven aan iets wat alleen maar in de weg zou liggen en wat ik niet zou gebruiken. Maar deze Prijsmepper-badkuipen waren niet zo heel duur. Dus besloot ik er eentje mee te nemen. Om te proberen.

Vol verwachting blies ik die avond de badkuip op. Ik giechelde om de panterprint op de zijkant en om het ‘deksel’ wat je dicht kunt ritsen om het water warm te houden. Er zitten zelfs uitsparingen in voor een drankje! Voorzichtig ging ik in het nog lege bad zitten. Het bad is niet groot, maar dat ben ik ook niet dus het paste. Daarna liet ik het bad vol lopen. Of nou ja, vol. Echt vol hoeft zo’n klein badje natuurlijk niet. Want waar ik zit, kan geen water zitten en er is best veel van mij. Wat kostentechnisch heel gunstig is natuurlijk.

En verhip! Het badderde eigenlijk best lekker. Of in elk geval lekker genoeg! De volgende uitdaging was het leeg laten lopen van het bad. Ik was bang dat ik zo’n soort vloedgolf in de badkamer zou krijgen waarbij het water zó over de drempel de hal in zou lopen. Maar het water liep rustig weg, door het afvoerslangetje zo het putje in. Niks vloedgolf. Niks overstroming. Niks aan het handje. Daarna liet ik mijn bad drogen en leeglopen en daarna borg ik hem op onder mijn bed waar nog nét een plekje vrij was.

Kortom; mijn experiment is geslaagd! Ik kan weer badderen.
En ach.. het is maar goed dat Spike er niet meer is.
Een kat op de badrand van dít bad lijkt me niet zo’n succes.

 • Voor wie Prijsmepper niet kent: als je denkt dat Kruidvat bende verkoopt, dan moet je eens bij Prijsmepper kijken. Bij Prijsmepper verkopen ze bende die zelfs bij het Kruidvat niet verkoopbaar bleek.

27 gedachten over “Badderen.

 1. Sandra+de+Koning+-+van+de+Pol

  Wat heerlijk, ook hier mis ik ons eruit gesloopte bad met regelmaat en vind ik tegelijkertijd de ruimte in onze badkamer, zo met zijn zessen, heel fijn.
  Zie ook steeds van die plastic badkuipen
  maar ik struikel er nog niet over 😉

 2. rietepietz

  Inderdaad, katten nageltjes en een opblaasbad lijken me geen goede combi.De vorige poes van mijn dochter kwam inderdaad ook altijd op de rand van het bad zitten. Gekke beesten zijn het toch.
  Ik zou niet zonder bad kúnnen, zó heerlijk om te ontspannen!

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik vond het altijd wel spannend, zo’n kat op de badrand. Dat was niet echt ontspannen badderen, zeg maar.

 3. Mrs. T.

  Oh, wij gaan onze badkamer verbouwen en ik kan niet wachten totdat ons bad eruit is. Helaas gaat het pas echt gebeuren in september dus de jongste kan nog af en toe badderen.

  Ik had nog nooit gehoord van de prijsmepper. Is Spike nooit in het volle bad gevallen?

  1. Nicky Bericht auteur

   Nee, Spike is gelukkig nooit in het bad gevallen. Maar ik vond het altijd wel spannend als-ie over het randje liep. En aan Prijsmepper mis je niks.

 4. Netty

  Wat heerlijk dat je weer kunt badderen en dat het ook amper ruimte kost! Wij lieten in onze badkamer een jacuzzi installeren dat leek mij geweldig. Helaas maakte ik er weinig gebruik van en Ton nooit. Douchen in de jacuzzi was ook geen succes. Dan maar een stoomcabine, ook geen succes…Nu heel tevreden met onze inloopdouche maar heel af en toe verlang ik toch naar een bad, geniet ervan!

 5. Nicole+Orriëns

  Dit lijkt me wel wat voor mijn man! Hij kan ook urenlang in bad liggen, tenminste toen we nog een bad hadden. Hier op het platteland hebben we alleen een sneue douche.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik weet niet hoe groot jouw man is, maar ik denk niet dat hij blij wordt van mijn badje – met panterprint.

  1. Nicky Bericht auteur

   Klopt wel. Het is wel een beetje gedoe. Maar alleen al het idee dat ik kán badderen als ik wil is fijn.

 6. Sally

  hihi wat een ding, ook leuk voor in de tuin 😉
  Vroeger hebben we huizen met en zonder ligbad gehad. En wanneer ik er ook niet in hoef te douchen vind ik een extra bad ideaal. Zeker voor de rugpijn, heerlijk relaxen in mega heet water. Maar vaak duurt het een eewigheid voordat het bad vol is. Hier hebben wij ook weer een bad, zo’n retro, mega blauw ingebouwd geval. Toch gaat het eruit met de verbouwing. Ik heb toch liever een grote walk-in douche. Echter dochter wil zo’n jaren 30 bad op pootjes in haar huisje dus dan kan ik toch nog badderen als ik de behoefte heb 😉

  1. Nicky Bericht auteur

   Oh, zo’n oude badkuip vind ik ook heel leuk. Toch heel wat anders dan mijn panterprintje.

 7. LeidseGlibber

  In mijn eerste eigen huis had ik een bad, maar ik verveelde me in het bad. Dus in het tweede huis geen bad meer en nu ook niet. Maar een opblaasbaar badje heeft wel iets en misschien zomers ook lekker op het balkon met koud water 🙂 Alleen wij hebben geen prijsmepper, misschien maar goe dook ik ben altijd gek op dit soort hebbedingetjes .

  1. Nicky Bericht auteur

   Hahaha! Midden in het dorp met mijn balkon aan de straatkant op één hoog. Nou, ik denk dat mijn bad binnen blijft.

 8. Koffie Digitalix

  Bij Prijsmepper verkopen ze bende die zelfs bij het Kruidvat niet verkoopbaar bleek….. en daarom kocht jij er een opblaasbaar bad.
  Fijn dat je er van genoten hebt. Dus haal dat ding regelmatig even uit de kast en laat het vollopen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ze hadden er nog heel veel. Het verkocht niet bij het Kruidvat, maar ook niet bij Prijsmepper. Behalve die ene dan.

 9. Liesbethblogt

  Ik heb hier een bad maar heb sinds niet zo lang goede redenen om maar te douchen. Maar toen ik nog badderde (koud in de zomer tegen de zonnesteek) kwam Maria ook wel eens kijken. Ze vroeg dan echt of het wel goed ging met me dat ik rijwillig in die nattigheid ging. Ik zou het bad er hier nooit uitslopen, ik sop er dingen in van dekens tot kattenbakken.
  De prijsmepper klinkt als een hele foute winkel trouwens!

  1. Nicky Bericht auteur

   Prijsmepper is super fout! En ja, de echte badkuip gebruikte ik destijds ook vaak om dingen in te soppen.

 10. Iris

  Ik moet zo lachen om: “Want waar ik zit, kan geen water zitten en er is best veel van mij. Wat kostentechnisch heel gunstig is natuurlijk.” Maar wat een goede vondst! In mijn woonplaats was eerder ook een Prijsmepper. Heerlijke goedkope winkel om “rommel” te vinden die toch best wel leuk is.

  1. Nicky Bericht auteur

   Als je goed zoekt, vind je wel eens iets leuks. Moet je heel goed zoeken, hoor.

Reacties zijn gesloten.