Uncle Bob ziet ze vliegen.

Het liep een beetje fout met de fotografie-challenge waar ik zo enthousiast aan begonnen was. In november 2021 had ik ineens geen zin meer. In plaats van foto’s te maken, zocht ik foto’s op in mijn archief en stuurde die in als ‘huiswerk’. Toen ik daarop hoorde dat je twee jaar de tijd hebt om opdrachten in te leveren, was mijn stok achter de deur verdwenen en hing ik mijn camera aan de wilgen. Bovendien was het winter, ik had het koud én ik had het druk met andere dingen.

Maar toen de rust wedergekeerd was en het beter weer werd, besloot ik toch weer eens een opdracht uit de challenge te doen. De opdracht deze keer was ‘Patronen’. Daar werd ik eerlijk gezegd niet echt heel enthousiast van. Maar ik trok er toch een paar keer op uit om foto’s te maken van patronen. Dat viel nog niet mee. Oh, patronen genoeg, hoor. Dat wel. Maar ik word steeds zo afgeleid. Door een grappig lammetje dat net begint te plassen als ik een foto maak. Of door de maan die al zo prachtig zichtbaar is als ik van het strand naar huis ga. Of door vogels. Want ik blijf het sport vinden om vliegende vogels te fotograferen. Dat is veel leuker dan die stomme patronen.

12 gedachten over “Uncle Bob ziet ze vliegen.

 1. rietepietz

  Maar toch zijn de patronen ook heel goed gelukt, en het lijkt me sowieso makkelijker dan die fladderende vogels die altijd net opvliegen als je eindelijk goed in beeld hebt.

 2. Sally

  De actiefoto’s zijn wellicht leuker en ook moeilijker te nemen maar ik vind de patronen foto’s toch ook heel geslaagd en goed gevonden.

 3. Liesbethblogt

  Ik hou challenges ook nooit vol ik fotografeer wanneer tijd en zin heb en vooral ook wat ik tegen kom. Ik geef mensen de tip wel eens neem die camera nou gewoon mee, dan kan je fotograferen als je in hebt. Maar lammetjes zijn sowieso veel leuker als onderwerp;)

 4. Nicole+Orriëns

  Wat goed dat je het fotograferen weer opppakt Nicky. Hoewel een deadline van 2 jaar inderdaad niet motiverend is zeg.

  Ik vind je foto’s erg mooi! En die patronen knap gevonden zeg!

 5. Audrey

  Haha, dat lammetje! Ik zou me ook gewoon lekker laten afleiden. Als je daar een patroon in ziet bij jezelf, dan heb je ook een soort van de challenge vervuld, toch?

 6. LeidseGlibber

  Ik zie nu opeens dat ik niet gereageerd heb of er is iets fout gegaan. Foto’s van patronen doet mij niets, maar de vliegende vogels en het lammetje zijn geweldig.

 7. Saskia

  Heerlijk hoor, om alles op deze manier lekker vast te kunnen leggen. En och. lammetjes. Diertjes op zich alleen al altijd leuk!

Reacties zijn gesloten.