Gezinsuitbreiding.

Nog niet zo heel lang geleden was het slecht gesteld met mijn kamerplanten. Zo slecht dat mijn aloë vera-planten spontaan uit hun pot sprongen. Ik probeerde een appje om mijn planten in leven te houden, maar dat werd helemaal niets. Veel te ingewikkeld en mijn planten waren er ook niet blij mee. Uiteindelijk ging ik over tot de al oude methode ‘Een keer in de week een scheut’ En warempel! Dat lijkt te werken.

Er is hier een complete geboortegolf gaande bij mijn groene vriendjes. Mijn grote liefde Bert tovert elke week wel een nieuw blad te voorschijn. Mijn graslelie heeft een baby geproduceerd die inmiddels al in een eigen bloempot op zich zelf woont. Mijn vetplantje heeft een uitloper met bloemetjes. Het stekje van de zamioculcas (oftewel de ZZ-plant) heeft maandenlang zielig in een potje aarde gestaan en heeft nu ineens twee nieuwe scheuten. Zijn grote broer, die ik nog niet zo lang geleden kocht, zie ik met de dag groeien. Ondanks dat ik de bananenplanten-baby van mijn dochter om zeep heb geholpen, vertrouwde ze mij toch een pannenkoekenplant-baby toe. En die is inmiddels al zo groot gegroeid dat ze (want ik denk dat het een ‘zij’ is) zelf een baby heeft.

En toen, ineens, ontdekte ik een raar friemeltje in mijn grote zamioculcas. Ik google eens en vond dit:

Het friemeltje groeide groter. En halleluja! Mijn zamioculcas staat in bloei, jongens! Hoezo ‘Dit zal niet snel gebeuren’? Ha! Moet jij eens opletten! Ik doe schijnbaar toch iets goed want mijn zamioculcas staat toch echt in bloei. En verwijderen? Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Ik ben veel te trots.

16 gedachten over “Gezinsuitbreiding.

 1. Simone

  Haha, wat leuk om zo je enthousiasme te lezen. Herkenbare enthousiasme ook. Want ik was ook niet zo’n plantenheld. Tot ik dezelfde methode ontdekte als jij. Inmiddels groeit en bloeit alles hier…

 2. Sandra

  Ja, zou hou ik ook mijn planten in leven, één keer per week een klein scheutje water. Leuk is dat als ze gaan bloeien. Ik heb nu bloeiende sansevieria’s

 3. hemelsgroen

  Wow, ik ben trots op je! Straks wordt het nog hemelsgroen bij jou thuis (overigens is het groenlevel hier vrij bedroevend… maar ik heb nu de tijdelijke zorg gekregen voor een high-maintenance plant van mijn vader, die met vakantie is. Fingers crossed…)

 4. Rianne

  Je bent goed bezig. Ik ga ook weer terug naar ‘maandag – kamerplantendag’. Het mag volgens de kenners niet werken, maar ik vind het een goede manier en de planten varen er wel bij.

 5. Deborah

  Jeeeej gefeliciteerd met je gezinsuitbreiding. Altijd leuk als het groene spul zich voorplant (op het onkruid in de tuin na dan) Dat je er nog heel lang van mag genieten!!

 6. Saskia

  Haha leuk he! Ik merk dat mijn pannenkoek plant ook goed gaan maar durf hem niet over te potten, bang dat hij het na al die jaren niet meer gaat doen… Toch van de week maar eens aan beginnen want hij is zo ook niet echt blij in een te kleine pot…

Reacties zijn gesloten.