DIY Muurdecoratie.

In een vloek en een zucht heb ik begin vorig jaar mijn huis opnieuw ingericht. Ik verfde de muren, kocht nieuwe meubels, beging wat flaters en als finishing touch hing ik een eigen werk aan de muur. Er was één ding wat nog ontbrak; iets om aan de muur boven de bank te hangen.

Omdat ik het best lastig vond om te beslissen wat ik daar wilde hangen, deed ik even helemaal niks. Ik wachtte geduldig af tot ik ‘ergens tegen aan zou lopen’. Ik liep tegen van alles aan. Een leuke boekenkast, een mooie plant en allerlei andere spullen maar niet tegen een schilderij. Maar de lege plek boven de bank wende en ik dacht er eigenlijk niet eens meer aan om daar iets op te hangen.

Tot het me ineens opviel dat je de gaatjes kon zien waar ooit een schilderij hing. Die gaatjes heb ik uiteraard dichtgesmeerd maar als je wéét dat ze er zitten, zie je ze. En als je ze eenmaal ziet, kun je ze ook niet meer niet zien. Dus begon ik me te irriteren aan die gaatjes. Dat vroeg om een oplossing. Een tijdelijke oplossing, liefst zo goedkoop mogelijk.

Dus wandelde ik de plaatselijke Action binnen en kocht een stel rieten placemats in verschillende formaten. Ik vond in de berging nog een restje muurverf en beschilderde de placemats zodat ze mooi matchten met de muur tegenover de bank. Tenslotte prikte ik de placemats met kopspelden vast aan het behang. Et voilá! Geen gaatje meer te zien!

 

Misschien vind ik ooit nog een schilderij. Misschien ook wel niet.
Voorlopig voldoet dit prima. Kosten: nog geen tien euro. Kijk! Daar houd ik van! 

26 gedachten over “DIY Muurdecoratie.

 1. Sonja

  Precies!
  Helemaal goed voor nu.
  Wat schrijf je leuk en wat zitten er leuke zinnen in!
  Daar geniet ik van..

 2. rietepietz

  Je zóu natuurlijk één van je allermooiste foto’s op canvas af kunnen laten drukken, maar dit is véél origineler! En nog leuk ook.

  1. Nicky Bericht auteur

   Dat is ook de bedoeling. Ooit. Moet alleen nog een geschikte foto maken.

 3. Liesbethblogt

  Ik vind het wel wat hebben, zeker ook omdat je er je eigen ding van gemaakt heb. Stiekem vind ik dat je je eigen foto voor boven de bank moet maken;)

 4. Emile van Aelst

  Ziet er toch mooi uit, maar wat Rietepietz zegt is ook leuk. Ik heb een paar foto’s op canvas laten drukken en als je de aanbiedingen in de gaten houdt dan valt dat best mee in prijs

 5. Deborah

  Wat origineel dit!! Ik heb dit soort creaties ook wel eens zien staan voor heel veel geld. En bijna had ik hem gekocht, want hij paste zo mooi bij onze nieuwe kamer…
  Dat ik nooit gedacht heb aan het zelf crea-beaen van dit soort kunstwerken….

Reacties zijn gesloten.