2022 – Een jaar in beeld.

2022 was het jaar van opnieuw beginnen. Van een nieuw leven. 2022 was het jaar waarin ik dochterlief en schoonzoon soms teleur moest stellen als ze oppas voor hun hondje zochten. ‘Sorry schatten, ik heb nu ook een leven’.

Maar we hadden goede gesprekken op het strand, gingen samen naar Brugge dit voorjaar, Michelle en ik maakten onze – door corona uitgestelde – stedentrip naar Dublin en we gingen samen naar de Nacht van de Filmmuziek. Tussendoor gingen we bij elkaar op de koffie of samen naar (O)ma. Dank jullie wel, lieve Michelle en Robby, voor alle leuke uitstapjes, mooie momenten en al die keren de slappe lach. En oh! Vooral dank jullie wel voor jullie geweldige Sinterklaasgedicht en bijbehorend cadeau! 

2022 was het jaar van wennen. Wennen aan dat nieuwe leven. Voor mij en voor mijn liefste ex. Het gaat gelukkig goed met hem. Hij sport veel en kookt elke vrijdag voor mijn medebewoners. Ik ga regelmatig op de koffie, neem hem mee om ergens te lunchen of kijk een avondje tv bij hem. Dank je wel, lieve Frank, dat we gewoon vriendjes kunnen zijn. 

2022 was ook het jaar dat ik tijd had voor mijn vrienden en vriendinnen. Ik croste ontelbare keren naar Brabant, dronk koffie en at worstenbrood. En bij hun tegenbezoekjes wilden ze altijd naar het strand. Ik integreerde mijn Brabantse vriendenkring in mijn andere vriendenkring en het bleek bijzonder goed te klikken. Ik had niet anders verwacht, trouwens. Dank je wel, lieve Simone & Werner, Chris, Erik, Marion en Arjan. Ik zie jullie allemaal weer in 2023!

2022 was het jaar waarin ik samen met mijn broer familiebijeenkomsten regelden. We vierden samen de 91ste verjaardag van onze moeder. En tweede Kerstdag waren we weer allemaal bij elkaar. Hoewel we elkaar niet heel vaak zien, is het altijd gezellig als we bij elkaar zijn. Dank jullie wel, Jan, Cocky, Gerda, Jantien en Hanny. We moeten er maar familietraditie van maken om regelmatig bij elkaar te komen.

Ik ging veel op pad met mijn moeder, sleepte haar in de taxi naar familiefeesten, naar familie en vrienden of gewoon naar de stad. Ze genoot ervan. Net zoveel als ik. Dank je wel, Annemarie & Mink, Adrie & Auke, Gerdine, tante Lies en tante Ria, Maudy & Arthur, Kathleen & Guus en Piet. Ik hoop jullie volgend jaar allemaal weer een keer te zien. 

2022 was het eerste jaar dat ik twéé overzichtsfilmpjes maakte. Ik moest wel want in de originele versie zitten al mijn dates verwerkt. Die sloopte ik er vakkundig uit omdat ik hen uiteraard niet zomaar op internet kan gooien. De gecensureerde versie die je bij dit bericht ziet, is een stuk saaier dan de oorspronkelijke versie met de heren erin. Wat heb ik genoten van alle terrasjes, wandelingen, etentjes en goede gesprekken. Dank je wel, S….., M…, A…., C…., M….. en W….. Jullie maakten 2022 een stuk vrolijker. 

2022 was het jaar waarin ik een heus team van Guardian Angels had. Dank jullie wel, lieve Michelle en Simone. Dat jullie zo goed op mij gepast hebben en me zo verschrikkelijk aan het lachen gemaakt hebben! Ik hoop dat jullie volgend jaar ook weer op mij passen! 

En dan nog een hele grote dank je wel voor al mijn trouwe lezers hier! Hoewel ik altijd zeg dat het me niet om de reacties gaat, vind ik het altijd weer leuk dat jullie zo trouw bij me komen lezen. Dus dank jullie wel, lieve Emiel, Rietepietz, Liesbeth, Rianne, Ilona, Deborah, Audrey, Neeltje, Mara, Nicole, Sas, Sandra, Netty, Sandra, Niekje, Sally, Mrs. T., Iris, Edith, Willemijn, Zo simpel is dan geluk, Marieclaire, Natiza en iedereen die ik vergeten ben. Jullie horen van mij in 2023!

En als laatste:
Een shout out naar Michelle, die met haar turnkunsten mijn filmpjes altijd opleukt. Blijven turnen, kind! Je moeder kan niet zonder je filmpjes.

En mijn excuses aan de barman van de Mary Macs in Dublin die nu pontificaal in beeld op internet staat. Sorry, man! 

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2023. 

 

 

30 gedachten over “2022 – Een jaar in beeld.

 1. Deborah

  Het is weer een leuk filmpje geworden. Ook zonder de dates haha. Op naar een nieuw jaar. Een mooi, gezond en bruisend 2023 gewenst!!

  1. Nicky Bericht auteur

   Persoonlijk vind ik die met de dates leuker 😉
   Jij ook de beste wensen voor 2023!

 2. Edith

  De vrolijkheid spat er weer vanaf. Het is altijd fijn om je virtueel te bezoeken. Ik wens je een heel mooi 2023 met geluk, gezondheid en nog meer vrolijkheid!

 3. Sally

  Jij weet te genieten met een grote G. Of overal Geluksmomentjes van te maken. Geweldig jaaroverzicht filmpje. Had graag de ongekuisde versie gezien haha. Ik wens jou en iedereen die je liefhebt een waanzinnig mooi en gelukkig 2023.

  1. Nicky Bericht auteur

   De ongekuisde versie is opgeborgen achter slot en grendel 🙂
   Voor jullie ook een geweldig 2023!

 4. rietepietz

  Een heerlijk jaaroverzicht, fijn dat je je nieuwe leven zo goed opgepakt hebt en je liefste ex nog in je leven mag en kan zijn. Moge 2023 alleen maar nóg mooier worden.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik ga er mijn uiterste best voor doen! Voor jullie ook de beste wensen voor 2023!

 5. hemelsgroen

  Had ik de hele dag een drakenbui, heb ik toch mooi jouw filmpje met een grote glimlach zitten bekijken. Dankjewel! Op naar alle nieuwe belevenissen in 2023, ik lees en leef graag weer mee.

 6. LeidseGlibber

  Wat een heerlijk jaaroverzicht en zo fijn dat je de draad weer opgepakt hebt om een ‘nieuw’ leven te beginnen. Ik mis alleen een ding,…………onze date 🙂 Moet er dit jaar weer eens van komen hoor.

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je! Maar ik doe niet zoveel, hoor. Ik ga gewoon door met ademhalen; de rest volgt dan vanzelf.

 7. Liesbethblogt

  Ja ik mis mister x wel in je filmpje, maar je blogt en maakt zulke filmpjes toch ook voor jezelf dus hebt groot gelijk. Ik wens je een top 2023;)

 8. Iris

  Wat een mooie en lieve dingen zeg je! En wat een leuk filmpje! Je hebt veel beleefd het afgelopen jaar. En wat ziet jouw interieur er mooi uit. Heel mooi bij elkaar gevonden! Ik hoop dat 2023 een heel mooi jaar voor jou gaat worden en dat je nog veel van die leuke en grappige verhaaltjes uit je leven blijft delen 😀

  1. Nicky Bericht auteur

   Dank je wel! Ben nog steeds blij met mijn nieuw spulletjes. En met mijn nieuwe leven. Voor jullie ook de beste wensen voor 2023!

Reacties zijn gesloten.